Microcamper voor vier personen op basis van de nieuwe Mercedes Titan

Microcamper voor vier personen op basis van de nieuwe Mercedes TitanHet fenomeen ‘vanlife’ wordt steeds breder. Nog niet zo lang geleden verstonden we daarmee het reizen met buscampers waarvan het formaat tussen dat van een Volkswagen busje en de Fiat Ducato.

Maar de nog kleinere buscampers winnen de laatste tijd aan populariteit, vooral onder de jongere camperaars. En het fenomeen gaat steeds verder nu ook de allerkleinste bestelwagens tot camper worden omgebouwd.

Titan microcamper

Ook Mercedes speelt in op die nieuwe ontwikkeling. De Duitse autofabrikant presenteerde op de Caravan Salon een microcamper op basis van de splinternieuwe Citan – een zustervoertuig van de eveneens recent vernieuwde Renault Kangoo. Bovendien laat Mercedes nu ook zien dat je zo’n tweepersoons microcamper kunt uitrusten met een daktent, zodat je over vier slaapplaatsen beschikt.

Camperunit

Het is overigens wel zo dat het geen compleet omgebouwde camper is, maar een standaard Citan die is voorzien van een multifunctionele camperunit, afkomstig van het Zwitserse bedrijf Sortimo. Die camperunit bestaat uit een gecombineerde keuken en slaapsysteem.

Het keukenblok bevindt zich helemaal achterin en het slaapsysteem is er direct bovenop gemonteerd. Overdag kan het gewoon als achterbank worden gebruikt zodat er maximaal vier personen in de Citan kunnen reizen – met behulp van de daktent – ook slapen. Die achterbank kan volgens Mercedes in enkele eenvoudige handelingen worden omgebouwd van bank naar bed. De afmetingen van het bed zijn opvallend groot voor een dergelijke compacte camper: 2,02 x 1,51 meter.

Het keukenblok van Sortimo beschikt onder meer over een spoelbak, twee verwijderbare gaspitten en diverse laden voor keukenaccessoires zoals serviesgoed. De inbouwkoelbox is optioneel.

Wie niet genoeg aan die twee slaapplaatsen heeft, kan voor de optionele daktent kiezen, die net als de camperunit bij Sortimo wordt gemaakt. Zoals gebruikelijk kan de daktent in enkele minuten worden uit- en ingeklapt. Hij biedt slaapplaats voor twee personen, die over een slaapgedeelte van 2,40 x 1,40 meter kunnen beschikken.

Like dit artikel
Tweet dit artikel