Microlino 2.0 Camper: klein maar fijn

Microlino 2.0 Camper

Microlino 2.0 Camper: klein maar fijn

De Microlino is een klein elektrisch stadsautootje dat is geïnspireerd op de klassieke BMW Isetta. De eerste versie kwam nooit in productie maar de Microlino 2.0 gaat volgend jaar waarschijnlijk in productie.  

Voor de stadsbewoner die een praktische, compacte, gebruiksvriendelijke en gemakkelijke te onderhouden auto wil, is het concept van het Zwitserse Micro Mobility Solutions een prima oplossing. industrieel ontwerper Ozan Kayikci nu ‘kampeerversie’ is bedacht.

We zullen wel even moeten wachten op de Microlino 2.0 Camper want de auto zelf is nog (lang) niet in productie en het kampeergedeelte is dan ook slechts een rendering. Niettemin is het idee van Ozan Kayikci wel de moeite waard. Voor de goede orde: de Microlino heeft zijn beperkingen. Het is een tweepersoons autootje met een topsnelheid van 90 km/u en op een volle accu haal je hooguit 200 kilometer. Prima bruikbaar in de stad, en ook voor wie over binnenwegen het platteland wil verkennen.

Natuurlijk kun je je geen enorm recreatievoertuig bedenken van de Microlino, die qua formaat tussen een bromfiets en kleine auto in zit. Evengoed is het ontwerp van Ozan Kayikci zo te zien groot genoeg om er met 2 personen in te kunnen overnachten. Ozan Kayikci heeft extra opbergruimte gecreëerd door een dakrek op de Microlino te bedenken. Voorin is er een slaapruimte en achterin is er zelfs een piepklein keukentje om een maaltijd te bereiden. De beschikbare ruimte is minimaal zodat de Microlino 2.0 Camper in de categorie ‘klein maar fijn’ valt.

Like dit artikel
Tweet dit artikel