Milieuvriendelijke hardshell jacks van Fjällräven

Eco-Shell 3-Layer Stretch jack

Jacks van milieuvriendelijk hardshell materiaal van Fjällräven.

ÖRNSKÖLDSVIK – Fjällräven introduceert een vernieuwde versie van het bekende, duurzame Eco-Shell materiaal. Dit zogenaamde Eco-Shell 3-Layer Stretch is wind- en waterdicht, ademend en stretchend.

Niet geheel onbelangrijk: het materiaal is ook recyclebaar, fluorcarbonvrij en klimaatneutraal geproduceerd. Hiermee is het één van de weinige milieuvriendelijke hardshell materialen.

Martin Axelhed, CEO van Fjällräven is trots op het nieuwe materiaal waarmee het merk voorop loopt in de outdoor-industrie. Axelhed: “We hebben de meest functionele serie waterdichte hardshells ontwikkeld die ooit is gecreëerd, zonder afbreuk te doen aan de duurzaamheid. We willen niet dat onze producten een onnodig negatief effect hebben op het milieu. De kern van de nieuwe kleding is het doorontwikkelde stretch Eco-Shell met drie lagen. Fluorcarbonvrij, dat wordt enorm gewaardeerd gezien de interesse van de markt in de nieuwe Keb Eco-Shell collectie.”

Het nieuwe Eco-Shell 3-Layer Stretch is een nieuw membraanlaminaat, qua waterdichtheid en ademend vermogen behoort het tot de beste materialen die er te koop zijn.Het is zo geweven dat het stretcht en levert daarom een geheel nieuwe flexibiliteit van de kleding op. Alle drie de lagen zijn gemaakt van polyester, gedeeltelijk ook gerecycled polyester, wat maakt dat het kledingstuk in de toekomst gerecycled kan worden. De kleding wordt daarnaast klimaatneutraal geproduceerd en wordt geïmpregneerd zonder gebruik te maken van fluorcarbon dat schadelijk is voor het milieu.

Fjällräven Eco-Shell 3-Layer StretchHiernaast afgebeeld zijn 2 jacks en 2 anoraks die zijn vervaardigd van met nieuwe Eco-Shell 3-Layer Stretch materiaal. Zowel het Keb Eco-Shell Jacket als de Keb Eco-Shell Anorak is leverbaar in heren- en damesuitvoering,en in de kleuren Autumn en Olive. Beide hebben een mooi aansluitende capuchon die met een helm kan worden gecombineerd. Je kunt de capuchon zo verstellen dat hij een goede bescherming biedt zonder je zicht of de bewegingen van je hoofd te beperken.

De ruime borstzakken met verborgen plooien zijn prima toegankelijk, ook als je een klimgordel of een rugzak met heupriem draagt. De borstzakken hebben binnenzakken van elastische mesh om een mobiele telefoon en andere kleine spullen op hun plaats te houden. De tweewegritsen in de zijnaden zorgen desgewenst voor extra verkoeling. De onderrand kun je verstellen met een trekkoord en de manchetten met klittenband.
Informatie

Er is ook een Eco-Shell Trousers, Bib Trousers en Parka verkrijgbaar. Meer informatie vind je op www.fjallraven.nl.

Like dit artikel
Tweet dit artikel