Mini-alkoof camper van Bela Wohnmobile op CMT

Bella Trendy 1S camper

Mini-alkoof camper van Bela Wohnmobile op CMT

ZOETERMEER – Dankzij de ingebruikname van een nieuwe hal zien we op de komende editie van de CMT in Stuttgart ook wat minder bekende exposanten op het gebied van recreatievoertuigen.

Eén van die exposanten is Bela Wohnmobile, dat een bijzondere alkoof camper zal presenteren. Op zich is een alkoof camper natuurlijk niet bijzonder modern, maar de Trendy die Bela presenteert is wel uitzonderlijk compact.

De Trendy 1 is leverbaar in 2 verschillende uitvoeringen. De 1S is met een lengte van 5,16 meter al opvallend kort, de 1XS is met een lengte van 4,99 meter nóg korter. Beide modellen zijn 1,92 meter breed en 2,69 meter hoog. Als basis gebruikt Bela een Fiat Dobló met een MTM van 2.505 kilo. Een opvallende, maar eigenlijk ook wel logische keuze. Een Dobló is immers net iets lager en compacter gebouwd dan bijvoorbeeld een Volkswagen Transporter onderstel, en ook nog eens lichter. Bovendien is een Dobló ook wat betaalder. Daardoor is de Bela Trendy 1 behoorlijk concurrerend geprijsd: hij is leverbaar vanaf ongeveer 36.000 euro exclusief BPM. Standaard heeft de Dobló een 95 pk dieselmotor, die door de geringe hoogte en het relatief geringe gewicht voldoende vermogen biedt.

De Bela Trendy 1 is ontwikkeld voor 2 personen. Het bed is, zoals gebruikelijk bij een alkoof camper, in de alkoof. Aan de linkerzijde is een treinzit, die kan worden omgebouwd naar een éénpersoons bed, en aan de rechterzijde is de keuken geplaatst. Achterin, over de gehele breedte van de camper, vinden we bij de Trendy 1S een ‘raumbad’ met separate doucheruimte. De Trendy 1XS heeft daar niet voldoende ruimte voor. Daar loopt de treinzit tot aan de achterwand en bevindt de was/toiletruimte zich daarom alleen rechts achterin.

Meer informatie over de Trendy 1(X)S kun je vinden op de website van Bela Wohnmobile.

Like dit artikel
Tweet dit artikel