Mini introduceert drie kampeerwagens

Mini 1OXFORD – Automerk Mini wil gaan meetellen in de recreatiebranche.

Om dat te bereiken introduceerde het autobedrijf onlangs drie nieuwe kampeerwagens.

Mini zet in op de groeiende populariteit van kamperen en festivals en wil zich in de markt zetten als ‘avontuurlijk’. Reizigers worden door het kekke automerk verleid om ‘out of the box’ te denken. Mini is niet langer het autootje waarmee Mr. Bean zich in allerlei bochten wringt, maar dé auto voor ‘weekend warriors’, avontuurlijke mensen die alles uit het weekeinde proberen te halen.

Clubvan Camper

Mini 2De Mini Clubvan Camper is een eenpersoons ‘kampeerauto’ op basis van het gelijknamige model auto. Dit veelzijdige karretje is voorzien van een uitschuifbaar keukentje compleet met kookstel en koelkastje. Andere faciliteiten zijn onder meer een speciaal navigatiesysteem, een tv’tje, en een verwarming die los van de motor kan draaien. Een douchekop kan worden aangesloten op de watertank die zich onder de laadbak bevindt. Hoogtepunt van de camper is het dak. Daarin is extra opslagruimte gecreëerd, maar ook een glazen paneel. Ideaal voor het spotten van sterren tijdens heldere nachten. Om ruimte te maken voor al deze faciliteiten is er wel een stoel gesneuveld. Deze camper is dus alleen geschikt voor soloreizigers.

Cowley caravan

Mini 3Als je liever met z’n tweeën op reis gaat, is er de Cowley caravan. Deze aanhangwagen past eigenlijk achter iedere auto, maar de stijl ervan is in lijn met die van Mini. De ruimte is beperkt, maar genoeg om in te slapen. De achterzijde van het wagentje is een complete buitenkeuken, voorzien van kookstel, gootsteen en kastjes. Een zonnepaneel verzorgt milieuvriendelijke stroom, al is het de vraag of het voldoende oplevert voor onder meer het koelboxje.

Countryman ALL4 Camp

Mini 4Derde en laatste in deze lijn is de Mini Countryman ALL4 Camp. De basis is ook hier het gelijknamige model auto, alleen is deze voorzien van 4WD. Het kampeergedeelte is hier de bovenverdieping van de auto. Een daktent voor twee, geplaatst op de plek waar ook een dakkoffer zou passen, is hier de simpele maar praktische oplossing. Het bovenste gedeelte van de tent kan met gemak uitgeklapt worden. Ook de tent en opberg box passen weer goed bij de auto eronder.

Helaas zijn er op dit moment nog geen plannen de drie verrassende modellen ook daadwerkelijk te gaan produceren. De reden hiervoor is onduidelijk. Het lijkt er op deze manier op dat BMW, het moederbedrijf van Mini, deze modellen puur heeft bedacht om in de zomerperiode positief in het nieuws te komen. Dat is bij deze gelukt!

Like dit artikel
Tweet dit artikel