Mini-movie Campy: Dethleffs nieuwe kijk op de drive-in bioscoop

image_1DÜSSELDORF – Een drive-in bioscoop mag dan een instituut uit het verleden lijken, de Duitse caravanbouwer Dethleffs heeft onlangs een poging ondernomen dit instituut weer te omarmen.

De fabrikant doet dat met een knipoog: het zou een drive-up bioscoop genoemd kunnen worden. Hun model de Campy was op de Caravan Salon omgebouwd tot mini-movie caravan, een soort mobiele thuisbioscoop.

Dethleffs_Campy_Mini_Movie_3Het model is duidelijk ontworpen om de aandacht als nieuwigheid te trekken en minder om te dienen als wereld veranderend concept. Toch was het één van de interessantere kleine caravans op de beursvloer in Düsseldorf. Het is Dethleffs gelukt de beperkte ruimte van 3,72 meter om te toveren tot een gezellige, volledig uitgeruste thuisbioscoop op wielen. De focus ligt daarbij op een 3D televisie met een surround sound systeem.

Interieur

Over het interieur van de caravan is goed nagedacht. Het caravanbioscoopje heeft zeven relax-fauteuils, zwarte muren, verduisterende raamschermen en een plek voor versnaperingen in de vorm van een popcornmachine en koelkastje. Om de gasten gedurende zwoele zomeravonden ook koel te houden, is airconditioning aanwezig. Als ‘finishing touch’ beschikt de caravan over een speciaal gordijn, dat geopend en gesloten kan worden over het TV-scherm.

De Mini-Movie Campy is duidelijk niet ontworpen om echt mee te gaan kamperen (tenzij hij achter een camper hangt) maar het is zeker een goed idee voor zomerse filmavonden op bijvoorbeeld het strand. Nodig je zes beste vrienden uit, rijdt naar de Brouwersdam (of een andere toplocatie) en geniet van een top avond.

dethleffsminimoviecampy-0 dethleffsminimoviecampy-1 dethleffsminimoviecampy-2

Like dit artikel
Tweet dit artikel