Miniatouring M24: Een compacte, lichte caravan die grootse avonturen mogelijk moet maken

Miniatouring M24: Een compacte, lichte caravan die grootse avonturen mogelijk moet maken

Miniatouring M24 mini caravan

Wie op zoek is naar een caravan die een avontuurlijke inslag combineert met veelzijdigheid en comfort, die bovendien geschikt moet zijn voor kleine trekauto’s, zal absoluut eens kennis willen met de nieuwe Miniatouring M24.

Dit is een compacte en lichtgewicht ‘teardrop’ caravan die grootse dromen waar kan maken. Zijn lage gewicht, compacte afmetingen en goede stroomlijn maken hem geschikt voor een breed scala aan trekauto’s, terwijl hij met een daktent ook nog geschikt is voor een gezinnetje.

Compact, gestroomlijnd en toch redelijk ruim

De Miniatouring M24 is een ontwerp en initiatief van Hannes Trautmann. Deze ontwikkelde in 2021 al eerder een minicaravan maar dat werd geen succes. Integendeel zelfs. Hij gaf niet op en ging verder met de in 2019 ontwikkelde Miniatouring-reeks, die in 2019 op de markt kwam. Die had een maximale toegestane massa van 750 kg terwijl de nieuwe M24 in totaal 5,25 meter lang is, een leeggewicht van 850 kilo heeft en maximaal 1.200 kg mag wegen.

Met zijn opvallende teardrop-design is de Miniatouring M24 niet alleen een plaatje om te zien, maar ook een slimme oplossing voor wie op zoek is naar een compacte en wendbare caravan. Dankzij de gestroomlijnde vorm en het lage gewicht is hij gemakkelijk te trekken, zelfs met een elektrische auto.

Binnenin word je verrast door de ruime leefruimte met stahoogte. Het grote bed van 160×200 cm kan eenvoudig worden omgebouwd tot een comfortabele zitbank met een uitschuifbare tafel, perfect voor gezellige maaltijden of een spelletjesavond. En voor gezinnen met kleine kinderen is er zelfs de optie om een daktent op de caravan plaatsen. De M24 is dus een echte transformer, die zich kan aanpassen aan jouw behoeften.

Twee keukens voor kookplezier binnen en buiten

Een uniek kenmerk van de Miniatouring M24 is de dubbele keuken. Binnen vind je een compacte maar complete keuken met alle benodigdheden, zoals een kookplaat, spoelbak en koelkast. Maar het echte kookplezier begint buiten, want daar kun je de uitschuifbare buitenkeuken gebruiken. Zo kun je lekker genieten van het buitenleven terwijl je heerlijke maaltijden bereidt.

Lichtgewicht en duurzaam

De M24 is niet alleen compact, maar ook lichtgewicht. Bovendien wordt er ook veel aandacht aan de duurzaamheid en levensduur besteed. Er wordt bijvoorbeeld veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en de wanden zijn van een robuuste sandwichconstructie. Dit maakt de M24 niet alleen ideaal voor kleinere en elektrische auto’s, maar zorgt daarbij ook voor een lager brandstofverbruik en betere rijeigenschappen. En omdat de M24 gebouwd is met hoogwaardige materialen en een robuuste constructie, kun je ook jarenlang genieten van jouw investering.

Avontuur binnen handbereik, maar niet voor iedereen

Met zijn vanafprijs van € 24.999 is de Miniatouring M24 zeker niet de goedkoopste caravan, maar mede door de te verwachten lange levensduur en het lagere brandstofverbruik is het evengoed een redelijk betaalbare optie voor avonturiers die een unieke caravan met veel gebruiksmogelijkheden willen. Laten we ook niet vergeten dat dit soort caravans in verhouding nu eenmaal wat duurder zijn dan normale caravans. Er is geen sprake van serieproductie en de gebruikte materialen zijn ook kostbaarder.

Maar of je nu een weekendje weg plant, een lange reis gaat maken of zelfs off-road wilt gaan, de Miniatouring M24 staat klaar om je te vergezellen op al je avonturen. En als je hem niet wilt kopen, zijn er ook adressen waar je hem kunt huren.

Like dit artikel
Tweet dit artikel