Mobicar 2017, Brussel

Mobicar 2017, Brussel

Mobicar 2017 vindt plaats van 13 tot en met 17 oktober 2017 in Brussel

BRUSSEL – Zoals wij in Nederland onder anderen de Kampeer & Caravan Jaarbeurs hebben, is er in België de Mobicar. Deze internationale beurs voor caravans en campers is dé Belgische tentoonstelling op het gebied van kamperen.

Mobicar wordt dit jaar zelfs al voor de 55ste keer plaatsvindt. Ook dit jaar vindt Mobicar plaats in Brussels Expo, zoals de ‘Paleizen van Heizel’ tegenwoordig heten.

Je treft op Mobicar een groot aantal internationale exposanten die de laatste caravan- en campermodellen laten zien, en je er uiteraard ook graag van alles over willen vertellen.

Meestemmen op de mooiste en beste voertuigen

Ook is er op Mobicar is gelegenheid om mee te stemmen voor de verkiezingen van de ‘Caravan van het Jaar’ en Motorhome van het Jaar’. Dit jaar kunnen bezoekers van Mobicar op beide titels stemmen. Er strijden 18 motorhomes (zoals campers in België worden genoemd) om de titel ‘Motorhome van het Jaar 2018’, voor de ‘Caravan van het Jaar 2018’ zijn dat 6 modellen.

De genomineerde voertuigen zijn uitgezocht door een jury die bestaat uit twee journalisten van Kampeertoerist. Dit is het magazine van de kampeerorganisatie Vlaamse Kampeertoeristen (VKT), die de belangen van kampeerders verdedigt en hen bijstaat met goede raad. De twee juryleden worden bijgestaan door twee journalisten van het magazine Kampeerwereld. Wie stemt, maakt kans om een bon van € 500 te winnen bij één van de exposanten van Mobicar’17. De genomineerde modellen zijn te herkennen aan de stickers.

Overnachten

Er is dit jaar een Mobicar camping, speciaal voor de bezoekers die met hun caravan of motorhome naar de beurs komen. Deze is geopend van donderdag 12 tot en met woensdag 18 oktober 2017. Er rijden tijdens de hele beurs doorlopend shuttles tussen de camping en Brussels Expo. De prijs voor een overnachting bedraagt 15 euro/voertuig/nacht). Per standplaats is er een elektrische aansluiting en je kunt gebruik maken van de gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen. Je dient een standplaats wel tijdig  aan te vragen.

Praktische informatie

Mobicar 2017 vindt plaats van 13 tot en met 17 oktober 2017. De beurs is die dagen geopend van 10 tot 18 uur. De entreeprijs voor volwassenen bedraagt € 12, kinderen t/m 11 jaar hebben gratis toegang tot de beurs. Brussels Expo vind je aan het Belgiëplein 1, 1020 Brussel. Op de website van Mobicar kun je online tickets kopen en ook allerhande aanvullende informatie vinden.

Like dit artikel
Tweet dit artikel