Mobiele accu van Dometic

Dometic PLB 40 accu

PLB40, nieuwe mobiele accu van Dometic

Soms heb je, naast de accu in de auto, camper of caravan, behoefte aan een extra accu. De nieuwe mobiele accu van Dometic is speciaal ontworpen voor outdoor activiteiten en een mobiele levensstijl. Volgens de Dometic moet de PLB40 de lichtste en krachtigste accu in zijn klasse zijn.

Voor outdoorfanaten en avonturiers biedt de nieuwe draagbare PLB40 een veilige en betrouwbare stroomvoorziening met een extra lange levensduur. Het innovatieve accumodel is dan ook gebaseerd op de nieuwste accutechnologieën.

LiFePo4 technologie

Omdat Dometic gebruik maakt van lithium-ijzerfosfaat (LiFePo4) is de accu-eenheid niet alleen licht van gewicht en compact, maar zorgt hij ook voor een stabiele stroomvoorziening over een langere periode dan de gebruikelijke lithium-ion accu’s. De Dometic PLB40 is speciaal ontworpen voor de energievoorziening van bijvoorbeeld koelkasten, 12-volt en USB-apparaten en kan bijvoorbeeld ook een Dometic CFX-koelbox een heel weekend lang van stroom voorzien. De Dometic CFX 40W kan met één keer laden bijvoorbeeld maximaal 40 uur worden gekoeld. De accu heeft een 2-polige schroefverbinding en heeft een vlakke ontladingscurve. Door het Power Management System heeft de Dometic PLB40 een levensduur die maximaal vijf keer langer is dan de meest gangbare loodzuuraccu’s.

 

Aansluitmogelijkheden

Een handig aspect van de Dometic PLB40 zijn de veelzijdige aansluitmogelijkheden: 12-volt voertuigcontactdoos, zonnepaneel of netspanning. Dit betekent dat de accu ook tijdens het rijden kan worden opgeladen – wat tijd bespaart en de noodzaak van een reserveaccu overbodig maakt. Het robuuste ontwerp maakt deze accu ideaal voor gebruik buitenshuis. De Dometic PLB40 biedt buitensporters een veilige en betrouwbare stroomvoorziening met een lange levensduur. De PLB40 is nu verkrijgbaar bij de speciaalzaken en heeft een adviesprijs van 699,- euro.

Like dit artikel
Tweet dit artikel