Modern ‘high-tech’ interieur voor vernieuwde Volkswagen Crafter

vernieuwde Volkswagen Crafter bestelwagen en basisvoertuig voor campers

Modern ‘high-tech’ interieur voor vernieuwde Volkswagen Crafter

Volkswagen Bedrijfswagens introduceert een vernieuwde versie van de Crafter bestelwagen. De VW Crafter is misschien niet de allerpopulairste keuze onder camperliefhebbers en camperbouwers, maar wordt evengoed best wel veel gebruikt voor het opbouwen van campers.

Bovendien wordt hij, vanwege de leveringsproblemen met de Fiat Ducato en diens zustervoertuigen, de laatste tijd sowieso steeds vaker gebruikt om campers mee te bouwen. Met de komst van een vernieuwde versie zal dat misschien nog meer het geval zijn. Maar ondanks de vernieuwingen, met onder anderen een nieuw ‘high-tech’ interieur, blijft de opbouw aan de smalle kant voor een dwarsbed.

Technologische innovatie

De nieuwe Crafter is voorzien van een reeks technologische vernieuwingen. De meest opvallende aanpassing is het dashboard, dat een modern en strak ontwerp heeft, geïnspireerd op het nieuwste elektrische model van Volkswagen, de ID.Buzz. Dat wil niet zeggen dat de VW Crafter nu ook zo’n op vintage design geïnspireerd dasboard heeft. Het houdt echter wel in dat het een stuk minder inspiratieloos oogt en voor een intuïtievere interactie met de voertuigsystemen zorgt.

De Crafter komt met een geavanceerd infotainmentsysteem dat niet alleen navigatie en media afspeelt maar ook integreert met smartphones en andere apparaten voor een verbeterde reiservaring.

Veiligheid en comfort

Op het gebied van veiligheid zet de vernieuwde Crafter grote stappen. Uitgerust met moderne assistentiesystemen zoals zijwindassistentie en een verbeterd stabiliteitsprogramma, kunnen camperaars met een gerust hart de weg op. De nieuwe ergonomische stoelen en de verbeterde geluidsisolatie dragen bij aan een comfortabele rijervaring, essentieel voor lange reizen die kenmerkend zijn voor campergebruik.

Bestuurdersassistentiesystemen zoals Adaptive Cruise Control (ACC), Lane Assist, en Park Assist helpen bij het navigeren en parkeren van dit wat grotere voertuig, wat de Crafter uiteraard extra aantrekkelijk maakt voor de campermarkt.

Zuiniger

Het motorassortiment van de Crafter blijft divers, met mogelijkheden die variëren van zuinige dieselmotoren tot de volledig elektrische e-Crafter. Die laatste variant is helaas niet interessant voor camperaars die duurzaamheid hoog in het vaandel dragen. Dit omdat hij een actieradius van slechts 173 kilometer heeft. Daarom blijft de VW Crafter met dieselmotor de meest geschikte variant voor campers.

Het goede nieuws is dat de vernieuwde Crafter efficiënter omgaat met brandstof, wat de gebruikskosten uiteraard verlaagt. De nieuwe Crafter modellen zullen namelijk beschikken over TDI-motoren die voldoen aan de nieuwste Euro 6-emissienormen. Dat zorgt voor een lagere uitstoot en verbeterde efficiëntie. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door verbeteringen in de aerodynamica van het voertuig en de integratie van brandstofbesparende technologieën zoals start-stop systemen en regeneratief remmen.

Modulariteit en aanpasbaarheid

De laadruimte van de VW Crafter is geschikt voor een modulair interieur, wat betekent dat de ruimte kan worden aangepast aan de uiteenlopende behoeften van campergebruikers. De voertuigstructuur biedt meerdere bevestigingspunten en een flexibel elektrisch systeem dat eenvoudige installatie van camper-specifieke apparatuur mogelijk maakt, zoals bedsystemen, keukenunits en opbergoplossingen.

Laadvermogen en afmetingen

Volkswagen bracht ook verbeteringen aan in het laadvermogen en de ruimte-efficiëntie van de Crafter. Met een scala aan beschikbare lengtes en hoogtes kunnen kopers en camperbouwers de versie kiezen die het best past bij hun ombouwplannen.

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel