Mogelijke versoepelingen coronamaatregelen zorgden voor ‘alltime high’ bij Goboony

Mogelijke versoepelingen coronamaatregelen zorgde voor ‘alltime high’ bij Goboony

Mogelijke versoepelingen coronamaatregelen zorgde voor ‘alltime high’ bij Goboony

Veel mensen zitten te popelen om weer naar het buitenland op vakantie te gaan. Dat wel blijkt uit het persbericht van camperdeelplatform Goboony. Afgelopen zondag noteerde camperdeelplatform Goboony een ‘alltime high’ aan omzet en boekingen voor buitenlandse campervakanties.

Die piek ontstond toen afgelopen zondag het nieuws naar buiten dat er mogelijke versoepelingen van de corona-maatregelen aan zouden komen. Dit nieuwtje zorgde in twee dagen voor bijna vierhonderd boekingen voor een buitenlandse campervakantie.

Mark de Vos, CEO van Goboony: “Alleen al de aankondiging van mogelijke verlichtingen, was klaarblijkelijk voor vele consumenten voldoende. Mensen hebben hun vakantieplannen al klaar. Ze wachtten alleen op het juiste moment om te boeken”.

Campervakantie is flexibel

Zodra bekend werd dat de terrassen mogelijk weer zouden openen en de avondklok werd ingetrokken, explodeerde het verkeer op de website van Goboony. Het was er gedurende deze twee dagen zelfs drukker dan ooit. En dat zelfs na vorige zomer, toen in het hoogseizoen ook een enorme druktepiek was. Maar ook vóór de piek van afgelopen zondag en maandag kon Goboony al merken dat er weer een grote belangstelling voor campervakanties was. Het deelplatform noteerde in maart ook al een enorme omzetgroei.

Dit heeft volgens Mark de Vos alles te maken met de vele onzekerheden die corona veroorzaakt: “Uit eigen onderzoek blijkt dat consumenten juist voor een campervakantie kiezen, vanwege de enorme flexibiliteit. Mocht een land opeens de grenzen sluiten, dan kun je tot op de laatste minuut altijd weer je bestemming wijzigen.” Helaas heeft de Nederlandse overheid het advies om voorlopig niet naar het buitenland op vakantie te gaan, nog niet ingetrokken.

Like dit artikel
Tweet dit artikel