K.A.S. Kuinre organiseert ‘Mooiste wandeling van Nederland’

kampeerzaken.nlDe Kuinderse Activiteiten Stichting (K.A.S), vereniging Natuurmonumenten (NM) en Staatsbosbeheer (SBB) organiseren op 17 mei 2008 de mooiste wandeling van Nederland. Waarom de mooiste wandeling? Omdat het Nationale Park de Weerribben in het noordwesten van Overijssel in 2005 tot de mooiste plek van Nederland is gekozen en men daar iedereen van willen laten genieten. Doel is dit mooie gebied te laten ontdekken door belangstellenden.
 De opzet is om vanuit de Noordoostpolder nabij Kuinre te starten voor tochten van ca. 10, 20, 30, 40 en 50 km.
De lopers komen onderweg door dorpen als Blankenham, Luttelgeest, Blokzijl, Nederland, Kalenberg, Ossenzijl en Kuinre. Onderweg zullen zij worden verwelkomd door de gastvrije bevolking van Noordwest Overijssel in de dorpen en steden zal vermaak en vertier voor de lopers wordt georganiseerd. Hiervoor is een culturele werkgroep in het leven geroepen om dit te activeren samen met de plaatselijke belang groepen. Nordic Walkers zijn ook welkom.
Op dit moment hebben zich al ruim 500 deelnemers aangemeld.
kampeerzaken.nlOnderweg zijn stempelposten, EHBO en verzorgingsposten en er wordt een calamiteitenplan uitgewerkt om op alles voorbereid te zijn. De bezoekerscentra van NM in Sint Jansklooster en SBB in Ossenzijl worden hier ook voor gebruikt. Door de keuze van dit parcours is er een sterke link tussen natuur en gezondheid. In overleg met de gemeente zal het getracht worden het parcours zo autoluw mogelijk te krijgen.
Om de jeugd te activeren gaat men inspelen op de zwaarte van de tocht, om zodoende een sfeer te creëren van ‘dit moet je minimaal eens in je leven gedaan hebben’. De organisatie hoopt op minimaal 2000 deelnemers. Onderweg zijn verzorgingsposten van het Rode Kruis van de gemeente Steenwijkerland en bij start en finish wordt dit verzorgd door het Rode kruis van de afdeling Noordoostpolder.
kampeerzaken.nlOnderweg wordt door Staatsbosbeheer een attentie verstrekt aan de deelnemers. Vitens zal aan de deelnemers een mooie bidon uitreiken en water aanbieden. Eenmaal terug in Kuinre krijgen de deelnemers zolang de voorraad strekt Flevolandse tulpen uitgereikt door de organisatie, die voor een deel gesponsord zijn door Flora Holland in de H de Cranestraat in Kuinre die voor deze dag wordt omgedoopt tot “Via Tulpia”.
Klimaatsverandering thema 2008.
De klimaatsverandering zal dit jaar het thema zijn tijdens de wandeltocht. Op diverse punten langs het parcours zal middels een sms service actuele informatie worden verstrekt aan de deelnemers.
Opgave voor de tocht kan door op www.kaskuinre.nl een opgavenformulier te downloaden, tevens is hier nadere informatie te vinden over de tocht.

Like dit artikel
Tweet dit artikel