Moormans Custom-Bus: Volkswagen T6 buscamper met exclusieve inrichting

buscamper van Custom Bus

Exclusieve buscamper van Custom Bus

LANGENHAGEN – Een Volkwagen T6 buscamper voor designliefhebbers bouwen. Dat is wel besteed aan Nils Holger Moormann. Hij ontwikkelt namelijk al campers sinds 1982 en staat ook bekend om zijn voorliefde van het „Neue Deutsche Design“, waarin een strak, minimalistisch interieur met praktische detailoplossingen centraal staat.

Nils bouwt zijn campers over het algemeen op maat. Helemaal naar de wens van zijn klanten, die daarmee over een unieke camper beschikken. Zijn nieuwe T6 designcamper zal echter ook in serie worden gebouwd.

Eenvoudig, intelligent en innovatief vormen de peilers van de bedrijfsfilosofie van Moormanns bedrijf. Als je wilt kun je bij hem overnachten en er een plekje vinden waar je je helemaal op je gemak voelt. Alles gaat er terug naar de essentie, de nadruk ligt dus op de elementen liggen, koken en leven.

buscamper van Custom Bus

Eigenzinnig is Nils Holger Moormann altijd al geweest. Zijn campers zijn daarom ook extra bijzonder. Veel mensen vinden hem de beste camperinrichter van Duitsland. Zelf is Nils ook veel onderweg. Meestal beroepsmatig, en ook dan gaat hij meestal met de camper. Dat is niet zo gek, want zijn nieuwe T6 buscampers hebben dan ook veel weg van een rijdende hotelkamer. Nils is al tientallen jaren bezig met de inrichting van buscampers en heeft zodoende de volgens hem ideale indeling ontwikkeld. In feite de klassieke Volkwagen indeling, maar dan wel op de millimeter uitgekiend. Het kastje en het keukenblok bevinden zich aan de linkerzijde, achter de bestuurdersstoel  Daarnaast bevindt zich de achterbank die kan worden omgebouwd tot een 125 cm brede slaapplaats.

moorman-keukenMoormann voert de minimalistische aanpak van het interieur consequent door. Alles wat niet per se nodig is, wordt dan ook weggelaten. Hij legt liever de nadruk om de functionaliteit, terwijl de door hem gekozen materialen daarbij voor een prettige, huiselijke sfeer zorgen. Voor de bodem wordt teakhout gebruik, dat een mooi contrast met het RVS zorgt.

De kasten worden gemaakt van laminaat met Nanotech-techniek. Het materiaal is onderhoudsarm, krasvast en betaalbaar. Zo onopvallend als het uiterlijk is, zo opvallend is het bij de campers. Het telt talrijke handig gevonden oplossingen voor dagelijkse problemen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel