Morelo breidt productiecapaciteit uit

Morelo campers bedrijfspand

Morelo breidt flink uit

SCHLÜSSELFELD – Afgelopen maandag was een grote dag voor Morelo, de nog relatief jonge Duitse fabrikant van campers in het hoogste prijssegment.

Het bedrijf was door de snelle groei uit zijn jasje gegroeid en moest uitbreiden. Maandag 18 april was het zo ver, het bedrijf vierde een feestje omdat de uitbreiding gereed was.

Die uitbreiding was ook hard nodig. Het bedrijf had de afgelopen vier jaar te maken met een constante omzetgroei. Dan komt er een moment dat je niet meer uit de voeten kunt met de bestaande productiefaciliteiten en is het tijd voor een uitbreiding. Het bedrijfspand van Morelo is daarom uitgebreid van 8.800 m² naar zo’n 13.000 m². De productielijn werd verlengd van 160 m naar 220 m.Daarmee is de productiecapaciteit gestegen naar ongeveer 400 voertuigen per jaar.

Om de uitbreiding te vieren waren er voor afgelopen maandag zo’n 200 mensen uitgenodigd. Naast de talrijke toeleveranciers, de architect en aannemer was ook Johannes Krapp, de burgemeester van Schlüsselfeld alsmede Johann Kalb van de Landrat aanwezig. Beide heren verbaasden zich over de snelle groei van Morelo in dit specifieke, hoge prijssegment waar men toch vaak voor de grote, gevestigde namen kiest. De heer Kalb voegde er nog aan toe het te betreuren dat hij zo’n camper niet als dienstvoertuig kon gebruiken.

Aansluitend was er een gala avond voor de medewerkers van Morelo en hun partners. Er werd tot diep in de nacht gefeest door de 280 feestgangers waarmee de extra inspanningen van de afgelopen 6 maanden feestelijk werden afgesloten.

Like dit artikel
Tweet dit artikel