Morelo lanceert nieuw vlaggenschip

Morelo Grand Empire camper

Morelo lanceert een nieuw vlaggenschip met de Grand Empire

Morelo, de Duitse fabrikant van luxe premium campers, zal op de Caravan Salon 2020 in Düsseldorf zijn nieuwe vlaggenschip presenteren. De Grand Empire moet de grootste en meest luxueuze camper worden die Morelo tot nu toe heeft gebouwd.

De Morelo Grand Empire moet zodoende de nieuwe bekroning van de modellenreeks van de Duitse camperfabrikant worden, en is ook helemaal toegespitst op de toenemende eisen in dit luxe segment.

“Mooiste camper ooit”

Gezien die toegenomen eisen, heeft het team van Morelo de behoeften van de klanten de afgelopen jaren geëvolueerd. Er worden steeds meer eisen gesteld aan ruimte, comfort, prestaties, veiligheid en design. Dat is nogal wat voor een camperfabrikant. Om zo goed mogelijk aan de daaruit voortvloeiende vraag te voldoen, besloot Morelo om het antwoord op al die vragen in een nieuw model te integreren. Directeur Reinhard Löhner stelde zich daarbij ten doel om “de mooiste camper ooit te produceren”. Het resultaat van al die inspanningen is de Morelo Grand Empire.

Bij een premium camper hoort ook een eersteklas chassis. De vraag naar het juiste chassis kwam al in het begin van de ontwikkeling van de camper aan de orde. Door de grote afmetingen van het Morelo Grand Empire moesten aspecten als rijcomfort, veiligheid en onderhoudsvriendelijkheid worden gewaarborgd.

Actros chassis

Uiteindelijk is er gekozen voor het Actros 1853 vrachtwagenchassis van Mercedes-Benz. De 12,7 liter motor levert 531 pk bij een maximum koppel van 2.400 Nm. De luxe camper heeft qua vermogen dus de nodige reserves. De Actros maakt ook indruk met een eenvoudige en comfortabele bediening, uitstekende veiligheid en de modernste technologieën.

Blikvanger

De ontwerpers van Morelo hebben de herkenbare designlijn van het exterieur consequent verder ontwikkeld. Dit maakt de Grand Empire tot een ware blikvanger. In plaats van conventionele achteruitkijkspiegels maakt het spiegelcamerasysteem van Mercedes-Benz het manoeuvreren, keren en wisselen van rijstrook nog veiliger.

Alles op 230 Volt

Alle keukenapparatuur is van ‘huishoudelijke’ kwaliteit en werkt op 230 volt. Naast de ruim bemeten zonnepanalen en accu’s wordt de stroomvoorziening ondersteund door een dieselgenerator.

Loungestoelen

Ook op het gebied van comfort biedt het nieuwe model van Morelo veel nieuws. Het woongedeelte is onder andere voorzien van ergonomische loungestoelen die met een druk op de knop individueel kunnen worden ingesteld.

Caravan Salon

Op de Caravan Salon wordt het prototype van het Morelo Grand Empire 110 GSO gepresenteerd. Deze heeft een garage waarin een Mini Cooper en een schuifdeur voor het woongedeelte en de keuken. De Morelo Grand Empire komt waarschijnlijk in de prijsklasse van 600.000 à 650.000 euro exclusief BPM. Hoewel de standaarduitrusting al nagenoeg compleet zou moeten zijn, moet er voor de meest uitgebreide nog eens 50.000 euro meer te worden neergeteld.

Like dit artikel
Tweet dit artikel