Morelo Palace 88 DL gepresenteerd als actiemodel, maar voor velen nog steeds onbetaalbaar

Morelo Palace 88 DL integraal camper

Morelo Palace 88 DL gepresenteerd als actiemodel, maar voor velen nog steeds onbetaalbaar

Een camper als de Morelo Palace 88 DL is op zich al een opmerkelijke verschijning. Zoveel campers van dit formaat en luxe niveau zie je ook weer niet rijden. Maar ook het interieur van de Palace 88 DL, dat een overdaad aan luxe en comfort biedt, mag er wezen.

Ook de geavanceerde technische specificaties en het Iveco Daily-chassis bieden een kampeerervaring van het hoogste niveau. Daarom zal het ook geen verrassing zijn dat het prijskaartje in overeenstemming is met de exclusiviteit en luxe die de Morelo Palace 88 DL biedt. Deze camper is begin dit jaar dan wel als actiemodel op de CMT gepresenteerd, we hebben het nog steeds over een bedrag dat maar voor weinig mensen is weggelegd.

Elegantie en luxe

De Morelo Palace 88 DL trekt niet alleen de aandacht door zijn formaat, maar ook door zijn elegante, moderne en dynamische design. Het voertuig straalt aan alle kanten luxe en elegantie uit, en met de combinatie van strakke lijnen en zijn chique voorkomen zet het exterieur al de toon voor wat men binnen in deze camper kan verwachten: pure luxe.

Binnenin de Palace 88 DL openbaart zich een wereld van comfort en luxe. De Morelo Palace 88 DL biedt een ongeëvenaarde combinatie van luxe, comfort, en praktische leefbaarheid, waardoor het een ideale keuze is voor de meest veeleisende camperliefhebbers. De rondzit achterin, gecombineerd met de hoogwaardige voorzieningen en innovatieve indeling, stelt eigenaren in staat om in stijl te reizen en te ontspannen, ongeacht hun bestemming. Een elektrisch aangedreven neerklapbaar bed boven de bestuurderscabine, een badkamer die bijna aan thuis doet denken met een keramisch toilet en een douchecabine met echt glazen deuren, en een keuken uitgerust met een 177 liter compressor koelkast, gasfornuis, en magnetron zijn slechts enkele van de hoogtepunten. Deze faciliteiten garanderen dat de bewoners van de Palace 88 DL op geen enkel iets aan comfort hoeven in te leveren​.

Interieur en indeling

Het interieur van de Morelo Palace 88 DL is een toonbeeld van luxe en doordachte indeling, waarbij bijzonder veel aandacht is besteed aan het comfort en de leefbaarheid binnenin. Centraal in dit ontwerp staat de unieke rondzit achterin, een feature die deze luxe camper onderscheidt van vele anderen. Deze rondzit biedt niet alleen een ruime en uitnodigende plek om te ontspannen en te genieten van maaltijden met een panoramisch uitzicht door de omringende ramen, maar kan ook worden omgevormd tot een extra slaapplaats.

Boven de bestuurderscabine is een elektrisch aangedreven neerklapbaar bed geïnstalleerd, dat twee slaapplaatsen biedt zonder in te boeten aan de algehele ruimtelijkheid van het interieur. Dit ingenieuze gebruik van ruimte benadrukt de balans tussen functionaliteit en comfort die Morelo in zijn ontwerpen​ nastreeft.

De badkamer in de Morelo Palace 88 DL benadert qua faciliteiten het comfort en de kwaliteit van een moderne woning, met een ruime opzet inclusief een keramisch toilet en een douchecabine met echte glazen deuren.

De keuken is uitgerust met hoogwaardige voorzieningen, waaronder een 177 liter compressor koelkast, een aanrecht van massief materiaal, een gasfornuis, een magnetron en een geïntegreerde afvalverzamelaar. De hoogwaardige apparatuur, gecombineerd met de praktische indeling, maakt het bereiden van maaltijden een waar plezier​.

​Specificaties en chassis

Gebaseerd op het robuuste chassis van de IVECO Daily 70 C 18, met een 3.0 liter motor die 175 pk levert, en een emissieklasse van EURO VI e, staat de Morelo Palace 88 DL zijn mannetje op de weg. Het brutogewicht van 7.490 kg benadrukt de stevigheid en betrouwbaarheid van het voertuig, waardoor het een veilige en solide basis biedt voor alle avonturen die komen gaan​

Innovatieve technologie en isolatie

Iets waarmee het interieur van de Morelo Palace 88 DL zich ook onderscheidt, is de gebruikte constructiemethode. Met 42 mm dikke sandwichpanelen voor de muren, aluminium buitenzijden, een GFK voor de vloer en het waterafstotende RTM-schuim heeft deze camper niet alleen een robuuste bouw maar ook uitstekende isolatie dankzij. Een verwarmde dubbele vloer van 42 centimeter hoog, die via externe serviceluiken toegankelijk is, draagt bij aan de indrukwekkende isolatie en biedt extra opbergruimte, wat altijd welkom is, ook in een camper van deze omvang​

Unieke kenmerken maar ook een stevig prijskaartje

De Morelo Palace 88 DL kost ongeveer drie ton (excl BPM), maar met de talloze speciale opties zoals een chassispakket met een 207 pk motor en automatische transmissie, een elektrisch pakket met een 340 Ah lithium accu, aanvullende veiligheids- en comfortfuncties zoals actieve rijstrookassistentie en adaptieve cruisecontrole, kan deze prijs snel met zo’n 25 à 50 mille oplopen​. Maar ook zonder die opties is deze camper duidelijk niet voor iedereen weggelegd. Maar wie hem kan en wil betalen, kan zich verheugen op echte exclusiviteit en een ongeëvenaard niveau van luxe en comfort.

Opmerking:

De interieurfoto’s zijn afkomstig van de panorama-opnamen van de Morelo Palace A 88 DL, de alkoof variant die Morelo ook onlangs introduceerde. Deze heeft een vergelijkbare indeling, met uitzondering van het voorste gedeelte. Daar heeft de integraalversie twee hefbedden boven de cabine, en de ‘A’-alkoof indeling heeft daar uiteraard een alkoof.

Like dit artikel
Tweet dit artikel