Moruta Hogar gebruikt de fiets als tentstok

Moruta Hogar 2P tent bikepacking  fietskamperen

Moruta Hogar gebruikt de fiets als tentstok

Veel fietskampeerders vinden het niet prettig om hun fiets ’s nachts buiten te laten staan. Niet alleen omdat hij nat kan worden door de regen, maar ook vanwege het risico op diefstal.

Wat is er handiger als je de fiets dan niet alleen in de tent kwijt kunt, op een manier dat deze tegelijkertijd als tentstok wordt gebruikt. Dit bedachten de ontwerpers van de Moruta Hogar 2P tent, waarvoor momenteel een crowdfunding campagne loopt.

Compact en lichtgewicht

Hoewel dergelijke ietwat vergezochte ontwerpen meestal uit de Verenigde Staten of het Verre Oosten komen, gaat het nu om een Duits ontwerp. En de ontwerpers hebben behoorlijk goed doorgedacht. Zo kan de Moruta Hogar 2P heel compact worden opgevouwen. Het pakketje is dan zo klein dat het zelfs in de gemiddelde stuurtas past. Of het vanwege het gewicht prettig is om de tent daarin te doen is een ander verhaal. De Moruta Hogar 2P weegt overigens maar 1,6 kilo. Hij wordt gemaakt van drie soorten ripstop nylon. Voor het grondzeil maakt men gebruik van 40D polyurethaan gecoat nylon. De buitentent is van 20D nylon met silicone/polyurethaan coating, de binnentent is van 20D nylon, dat ademt en waterafstotend is uitgevoerd.

Opzetten

Het opzetten wijkt – zoals te zien is op de video – af van wat voor de meeste tenten gebruikelijk is. Je legt het grondzeil en de binnentent plat op de grond en zet het grondzeil vast. Daarna zet je je fiets ondersteboven. Die plaats je op één zijde van het grondzeil en fixeer je met een paar scheerlijnen. Vervolgens monteer je een nylon verbindingsstrip over de fiets. Daarna maak je de binnentent vast aan die strip. Tenslotte wordt de buitentent over het geheel getrokken. Het eindresultaat is een tent met aan de ene kant een binnentent en aan de andere kant de fiets, met daartussen een overdekte tussenruimte. De tent kan overigens ook zonder fiets worden opgezet, door gebruik te maken van de meegeleverde aluminium tentstokken of van wandelstokken.

Kickstarter

Er loopt voor de Moruta Hogar 2P tent momenteel een Kickstarter crowdfunding campagne. Mocht het benodigde kapitaal voor de productie worden gehaald – er is met nog 10 dagen te gaan zo’n 60% binnen – dan kan de Moruta Hogar 2P via de Kickstarter-campagne worden besteld voor een bedrag van €299. Dat is 25 procent goedkoper dan de geplande verkoopprijs. De eerste leveringen zijn gepland voor voorjaar 2023.

Like dit artikel
Tweet dit artikel