Test movers bij Tros Radar

kampeerzaken.nlEr zijn, in verband met het komende kampeerseizoen, caravanmovers getest door Tros Radar. Men heeft deze 5 movers getest op het glooiende terrein van Camping de Lakens in Bloemendaal. De caravanmover test is uitgevoerd door een bekend duo (Lucas en Gea) en door een onafhankelijke expert van de KCK.
De Kip caravans die in deze test zijn gebruikt, zijn ter beschikking gesteld door Caravanbedrijf Duijndam in Delft, dat alle caravanmover fabrikanten ook de gelegenheid heeft geboden om de movers in de werkplaats van Duijndam onder de caravans te monteren. Tros Radar heeft de test van de movers uitgezonden op 26 mei.
 De vijf movers werden op vijf identieke Kip caravans gemonteerd. De caravanmovers moesten met deze caravans, die allen identiek tot 1500 kg werden beladen, een test bestaande uit vier onderdelen ondergaan: een behendigheidstest, een hellingproef, een precisietest en een test op zwaar terrein.
De testlocatie was Camping de Lakens in Bloemendaal, met legio heuvels en zandpaden om de movers goed te kunnen testen.
De testresultaten:
1) Simpark, 2380 euro, rapportcijfer 7,7
2) Powrmover, 1920 euro, rapportcijfer 7,4
3) Enduro, 1495 euro, rapportcijfer 6,8
3) Truma, 2400 euro, rapportcijfer 6,8
5) Reich, 1475 euro, rapportcijfer 6,3
De genoemde prijzen van deze movers zijn de adviesprijzen inclusief accu, lader en montage. De uitzending van de test is nog te zien op de site van Radar, www.trosradar.nl

Like dit artikel
Tweet dit artikel