MSR brengt vernieuwde serie Hubba Hubba tenten uit

MSR Hubba Hubba tent 2022

MSR brengt vernieuwde serie Hubba Hubba tenten uit

MSR brengt dit voorjaar een vernieuwde versie uit van zijn populairste tenten, de Hubba-reeks. De vernieuwde Hubba-tenten zijn niet alleen lichter, ze zijn ook nog functioneler geworden.

Bovendien laat MSR, wat een afkorting is van Mountain Safety Research, de toevoeging NX uit de benaming vervallen zodat ze voortaan alleen nog maar Hubba Hubba heten. Die naam is ook zo’n beetje de koosnaam voor deze tenten, die zowel onder backpackers als bikepackers tot de populairste modellen ooit behoren. De combinatie van een vrijstaande tent met een relatief laag gewicht, een uitstekende kwaliteit en het doordachte model wordt door hen hogelijk gewaardeerd.

Lichter

Wat betreft de naamsverandering: de namen Hubba NX, Hubba Hubba NX en Mutha Hubba NX worden nu dus samengevoegd tot één naam: Hubba Hubba. En die zijn komend seizoen ook nog eens een heel stuk lichter. De MSR Hubba Hubba-tenten waren al behoorlijk licht maar de 2022-modellen wegen tot wel 500 gram lichter. Dat scheelt behoorlijk, vooral als je de tent in of op de rugzak meeneemt.

Verbeterd ontwerp

MSR Hubba Hubba tent 2022Verder heeft MSR ook het ontwerp van de Hubba Hubba-tenten verbeterd. Zo hebben de drie-seizoenen tenten zijn voortaan zogenaamde ‘easy-open’, ‘no-curve’ ritsen op de deuren. De opbergvakken zijn voorzien van kabelpoorten op alle opbergvakken en de nieuwe DAC Easton Syclone stokken zorgen voor een stabiele constructie. Ook heeft MSR de materialen van onder anderen het grondzeil herzien. Uiteraard zijn de tenten voorzien van een waterdichte Durashield-coating en de naden getaped voor een optimale bescherming tegen water. Verder hebben de tenten extra versterkte patches en stiksels op de afspanpunten gekregen.

MSR heeft een video met de nodige uitleg online gezet. Deze kunnen we hier helaas niet delen maar hij is hier te bekijken.

Like dit artikel
Tweet dit artikel