MSR Habitude familietenten

MSR Habitude tenten

MSR Habitude familietenten

Buitensportspecialist MSR staat vooral bekend om haar ultralichte 1- of 2-persoons tenten. Met de MSR Habitude introduceert MSR een grotere familietent, geschikt voor 4 of 6 personen.

De nieuwe MSR Habitude is voorzien van een hoog plafond en verticale zijwanden. Dit maakt dat de tent veel leefruimte heeft. De tent zal uitkomen in het begin van 2020.

Veel leefruimte

Denk je aan het merk MSR, dan denk je aan compacte, lichtgewicht tentjes met niet al te veel leefruimte. Met de Habitude wordt er met deze trend gebroken. De binnentent is relatief ruim dankzij de verticale zijwanden en het hoge plafond (185 cm voor de 4-persoons, 195 cm voor de 6-persoons). Daarnaast is er een grote luifel waaronder prima gekookt kan worden. Aan de binnenzijde van de tent vind je tal van handige opbergvakken.

Lichtgewicht en compact

Voor zijn indrukwekkende formaat is de MSR Habitude lichtgewicht en compact in te pakken. De 4-persoons variant, ook wel de 4P genoemd, weegt slechts 5,72 kilo, de 6-persoons (6P) 6,35 kilogram. Dit klinkt wellicht als veel gewicht, maar wanneer wordt bedacht dat de tent ruimte biedt aan 4 of 6 personen, dan valt het best mee. De tent is licht genoeg voor backpackers die met vrienden of familie op pad zijn, mits de andere bagage over de rest van de groep wordt verdeeld.

Stabiel ontwerp

De MSR Habitude kan tegen een stootje. De tent is ontworpen om jarenlang mee te gaan en dit is terug te zien in het ontwerp. Grote ritsen, een stevig tentdoek en een stabiele constructie (in totaal 3 tentstokken) maken dat de tent lang meegaat en bestand is tegen weer en wind. Het tentdoek heeft een waterkolom van 1500 mm en is bestand tegen fikse windvlagen. Het feit dat de tent zo hoog en ruim is, maakt natuurlijk wel dat deze evengoed wat kwetsbaarder is voor harde wind dan de andere MSR-tenten.

De MSR Habitude zal verkrijgbaar zijn in een 4- of 6-persoons variant. De Habitude 4P gaat ongeveer $500,- kosten, de 6P $600,-. De tenten worden geleverd vanaf het voorjaar van 2020.

Like dit artikel
Tweet dit artikel