MSR introduceert met de Tindheim haar allereerste tunneltent

MSR Tindheim tunneltent

MSR introduceert met de Tindheim haar allereerste tunneltent

MSR heeft een behoorlijk breed assortiment lichtgewicht tenten. Dit zijn echter uitsluitend koepeltenten. Met ingang van het volgende kampeerseizoen gaat daar verandering in komen, dan introduceert het Amerikaanse merk haar eerste tunneltent.

Het betreft de gloednieuwe Tindheim. Deze drieseizoenen tent, die MSR volgend jaar zal lanceren, moet MSR’s befaamde design, kwaliteit combineren met verregaande functionaliteit combineren. Daardoor moet deze nieuwe tent onder alle weersomstandigheden – in drie seizoen wel te verstaan – voldoen aan alle eisen die hedendaagse kampeerders en buitensportliefhebbers aan een tent stellen.

Ruimte

De Tindheim biedt binnenin een royale leefruimte met aanpasbare ventilatie, een deur met dubbele rits, verschillende opbergvakken en een waslijn. Dankzij het uitgekiende ontwerp biedt de MSR Tindheim veel binnenruimte en een uitstekende bescherming tegen de elementen. De footprint loopt door tot in de vestibule zodat de spullen schoon en droog blijven.

Alle weersomstandigheden

MSR Tindheim tunneltentDankzij het storm-pitch ontwerp is de MSR Tindheim makkelijk op te zetten – ook bij harde wind en regen. De robuust uitgevoerde constructie, met zwaar uitgevoerde scheerlijnen en spanners, maakt deze tent bij uitstek geschikt voor gebruik tijdens slechte weersomstandigheden,

Daarbij zorgt de goed aanpasbare ventilatieopeningen, in combinatie met de dubbele ritsdeuren, voor een aangenaam leefklimaat. De tent voelt volgens MSR aan als de perfecte balans tussen avontuur en thuis.

Voor 2 en 3 personen

De MSR Tindheim tent is vanaf januari verkrijgbaar in een 2-persoons en 3-persoons model, welke ongeveer 550 en 650 euro zullen gaan kosten. De 2-persoons versie weegt 2,48 kilo en is inwendig 1,01 m hoog. Uiteraard is de 3-persoons versie met 2,91 kilo ietws zwaarder. Deze is inwendig 1,09 m hoog. De stokken zijn van ‘7000’ aluminium en de buitentent is vervaardigd van Rainfly 68d Ripstop Poly 1500mm PE met DWR-coating. Het grondzeil van 68d Taffeta Poly 3000mm Polyester, eveneens met DWR-coating.

Like dit artikel
Tweet dit artikel