MSR LowDown Stove Adapter voor een lagere, stabielere gasbrander

MSR LowDown Stove Adapter

MSR LowDown Stove Adapter voor een lagere, stabielere gasbrander

Met de nieuwe MSR LowDown Stove Adapter kun je bestaande gasbranders ombouwen tot een brander met een externe gascartridge.

Hierbij wordt de branderkop niet meer rechtstreeks op de gascartridge geschroefd, maar op een lage, stabiele steun. De branderkop en pan staan dan los van de gascartridge. Dit biedt buitensporters meer veiligheid bij het koken.

Stabieler

Iedereen die wel eens met een gasbrandertje heeft moeten koken op een oneffen ondergrond of een wiebelend campingtafeltje, weet hoe handig het is als de branderkop op een stabiele voet staat en apart van de gascartridge is. De regelknop zit vaak ook griezelig dicht bij de brander en vaak is het ook niet te doen om wat grotere pannen te gebruiken.

MSR LowDown Stove AdapterDat probleem is opgelost als je de LowDown Stove Adapter gebruikt. Die bestaat uit een stabiele voet met drie uitklapbare poten, en een gasslang met regelaar. De voet heeft uitgeklapt een diameter van maar liefst 22 cm. Dat maakt hem stabiel en brengt de brander ook dichter bij de grond. Die verbeterde stabiliteit maakt ook de weg vrij voor het gebruik met grotere pannen. Tussen de voet en de gascartridge zit een slang en de regelknop zit op de gascartridge – ver weg van de vlam – en is dus veel makkelijker en veiliger te bedienen.

Compatible met een groot aantal gasbranders

De MSR LowDown Stove Adapter is compatible met de MSR PocketRocket 2, MSR PocketRocket Deluxe, MSR Reactor Stove System en het MSR WindBurner Personal Stove System. Aangezien al de genoemde MSR-branders gebruik maken van de universele EN417-aansluiting, betekent dat de LowDown Stove Adapter ook compatibel is met een breed scala aan kooksystemen van uiteenlopende merken.

De adapter weegt 180 gram – een dilemma voor grammenjagers dus, die tussen minder gewicht of meer stabiliteit moeten kiezen – en past ingeklapt in de broekzak. De winkelprijs bedraagt ongeveer 50 euro.

Like dit artikel
Tweet dit artikel