Uitbreiding MSR Fast en Light series

Hoewel wij MSR (Mountain Safety Research) vooral kennen van de benzinebranders en andere outdoorartikelen, maakt MSR ook al een tijdje leuke lichtgewicht tenten.
Met ingang van seizoen 2006 worden er 2 nieuwe tenten aan de Fast & Light series toegevoegd, namelijk de driepersoons Mutha Hubba en de tweepersoons Fling. De Mutha Hubba is de moeder van alle Hubba’s en biedt grote toepasbaarheid, superieure leefbaarheid en ventilatie in een lichtgewicht verpakking. De Fling is een innovatief nieuw design van MSR dat sterk en extreem licht onderdak biedt en een revolutionaire oplossing ten aanzien van condensatie levert.
 
kampeerzaken.nlMutha Hubba
Voor de 2006 lijn heeft MSR de Mutha Hubba geïntroduceerd, een driepersoons-tent die net iets minder dan 3,5 kilo weegt en de meest lichte en leefbare driepersoonstent in de MSR Fast & Light series is. Aan de met een prijs onderscheiden stokconstructie van de voorgaande Hubba modellen zijn twee extra tentstokken toegevoegd waardoor de Mutha Hubba 12 vierkante meter omtrek en 4,3 vierkante meter voortent biedt, de Mutha Hubba is 117 cm hoog. Ondanks het nieuwe ontwerp heeft de Mutha Hubba veel dezelfde technische eigenschappen als de succesvolle Hubba Hubba zoals twee waterdichte deuren en twee grote voortenten aan elke zijde, een met polyester gestikte body, een hub systeem voor makkelijk opzetten, reflecterende scheerlijnen en Needle™ stakes. Dit zijn slechts enkele van de vele eigenschappen die de Mutha Hubba echt de moeder van alle Hubba’s maakt.
Mutha Hubba (3 personen)
De nieuwe Mutha Hubba is een ruime vrijstaande tent die gebruikt kan worden met de binnentent voor complete dubbele wandbescherming of als vrijstaand zeil onderdak waarbij het optionele grondzeil nodig is.
Mutha Hubba – 3 personen, 2 deuren
Floor + Vestibule Area: 3,7 m2 + 1,3 m2
Minimum gewicht: 3 KG
Interior Peak Height: 117 CM
Adviesverkoopprijs: NL € 400,- / BE € 420,-
Fling
De nieuwe versie van de Fling van 2006 maakt het de meest lichte vrijstaande tent in de MSR Fast & Light series. Met een gewicht van ongeveer 1,5 kilogram heeft MSR een extreem lichtgewicht tent ontworpen zonder dat de leefbaarheid is opgeofferd waar MSR tenten om bekend staan. De zeer ruime tent biedt ruimte aan twee personen en al hun spullen de awning-protected ingangen bieden ruimte om eten klaar te maken of simpelweg te genieten van het uitzicht. De met siliconen behandelde materialen en de getapte naden zorgen voor superieure waterdichte bescherming en de ripstop nylon body biedt excellente duurzaamheid. Het innovatieve ontwerp van de Fling en de luchtventilatie vlakken zorgen voor een betere luchtcirculatie en zorgen ervoor dat condensatie verdwijnt zonder dat de tent van binnen nat wordt.
kampeerzaken.nlFling (2 personen)
De nieuwe Fling biedt grote toepasbaarheid voor de gewichtbewuste gebruiker. De tent kan gebruikt worden met of zonder de bovenpaal voor extra gewicht -besparing. Zonder de top paal kunnen de reflectieve scheerlijnen en onbuigbare Needle stakes gebruikt worden.
Fling – 2 persoons 1 deur
Floor + Vestibule Area: 2,9 m2 + 1,3 m2
Minimum Weight: 1,5 KG
Interior Peak Height: 100 CM
Adviesverkoopprijs: NL € 300,- / BE € 315,-
Meer info op www.msrgear.com

Like dit artikel
Tweet dit artikel