Mulgo bouwt de Ineos Grenadier om tot offroad camper

Mulgo- Ineos Grenadier offroad camper

Mulgo bouwt de Ineos Grenadier om tot offroad camper

Kampeerders die avontuur en vrijheid hoog in het vaandel hebben staan, hebben vast wel eens naar een offroad camper gekeken. Als ze ook een liefhebber van de klassieke Land Rover Defender zijn, dan is het product wat Mulgo op de markt brengt misschien wel het ultieme recreatievoertuig.

Het Australisch bedrijf, gespecialiseerd in het ombouwen van 4×4-voertuigen tot campers, bouwt nu ook de Ineos Grenadier om tot offroad camper. Voor wie de Ineos Grenadier niet kennen: deze auto kunnen we beschouwen als de spirituele opvolger van de Land Rover Defender.

De Ineos Grenadier

De Ineos Grenadier gaat misschien wel verder als de spirituele opvolger van de legendarische Land Rover Defender. Uiteraard heeft ook deze auto de karakteristieke hoekige vormen, robuuste bouw en uitmuntende terreinvaardigheid van de Land Rover, maar de Grenadier heeft ook een veel modernere techniek. Zo is er zelfs een volledig elektrische variant in ontwikkeling. Maar hoe dan ook de Ineos Grenadier laat zich niet beperken door geasfalteerde wegen.

Mulgo

Mulgo is geen nieuwkomer in de wereld van offroad voertuigen. Het Australische bedrijf heeft een rijke geschiedenis in het ombouwen van 4×4-voertuigen, waaronder de Land Rover Defender. De focus ligt daarbij altijd op functionaliteit en duurzaamheid, en op die manier heeft Mulgo een reputatie op het gebied van kwaliteit opgebouwd.

Mulgo’s transformatie van de Ineos Grenadier

De Ineos Grenadier ondergaat bij Mulgo een complete metamorfose. Het meest opvallende kenmerk is het verhoogde dak dat een hefdak bevat, dat als slaapplatform fungeert. Dit platform is uitgerust met een hoogwaardige matras en biedt voldoende ruimte voor twee volwassenen. Daarnaast is het voertuig voorzien van een keukenblok met een kookplaat en een koelkast, waardoor het mogelijk is in het voertuig maaltijden te bereiden tijdens het avontuur.

Naast de technische aanpassingen heeft Mulgo ook gedacht aan het comfort van de gebruikers. LED-leeslampjes, USB-oplaadpunten en een weerbestendige stoffering maken het interieur compleet. Bovendien biedt Mulgo de mogelijkheid voor verdere aanpassingen en uitbreidingen, zoals extra opbergruimte en zonnepanelen.

Absoluut niet goedkoop

De door Mulgo omgebouwde Ineos Grenadier is een voertuig dat avontuur en comfort combineert. Maar dat heeft uiteraard ook zijn prijs. De kosten voor de ombouw variëren, en men zegt dat in de lijn der verwachtingen liggen. Maar zowel het basisvoertuig als de ombouw kosten natuurlijk nogal wat.  Uiteraard is de uiteindelijke prijs ook sterk afhankelijk van de gekozen opties maar we mogen in ieder geval verwachten dat deze offroad camper alleen bedoeld is voor mensen die flink kunnen investeren in een ongetwijfeld unieke offroad ervaring.

In Nederland hoeven we ons daar niet zo druk om te maken, omdat dit voertuig hier toch niet verkrijgbaar is. De Ineos Grenadier is hier op zich wel verkrijgbaar, en ook in Nederland (en Europa) zullen er bedrijven zijn die een dergelijke ombouw kunnen uitvoeren.

Like dit artikel
Tweet dit artikel