Multi-Camper: compact en multifunctioneel

Multi-Camper

Multi-Camper: compact en multifunctioneel

Ook dit jaar waren er op de Caravan Salon van Düsseldorf waren dit jaar een aantal heel compacte campers van minder dan 5 meter te zien. De Multi-Camper was naar ons idee een van de meest interessante noviteiten.

De meeste kleine, multifunctionele campers zijn gemaakt op basis van een volwaardige bestelwagen. Zodra er een kleiner voertuig wordt toegepast, kun je qua indeling, ruimte en comfort meestal nog amper van een camper spreken. Maar de Multi-Camper biedt dan toch een heel aardig alternatief.

Multifunctioneel

Bovendien kun je de Multi-Camper ook als personenauto gebruiken of om vracht te vervoeren. Wat dat betreft is deze kleine camper echt multifunctioneel te noemen. Dat kan doordat er gebruik wordt gemaakt van innovatieve oplossingen zoals volledig uitneembare kampeermodules, vloerrails en een uitschuifbare bumperlade.

Fiat Doblo Maxi

Multi CamperOmdat de meeste campers wat groter zijn, valt de Multi-Camper meteen op doordat hij een stuk kleiner is. Dat maakt het rijden ermee ook een stuk makkelijker. Je hebt hiermee geen last van smalle weggetjes, volle steden en krappe parkeerplaatsen.  Dat compacte formaat komt omdat er gebruik wordt gemaakt van de Fiat Doblo Maxi. Deze is net een maatje kleiner dan de standaard bestelbusjes en is 476 cm lang, 182 cm breed en 200 cm hoog. Je kunt hem bestellen met een 1,6 liter MultiJet diesel met een vermogen van 94 tot 118 pk.

Modulair camperinterieur

De Multi Camper heeft een volledig modulair interieur. Je kunt hem als camper gebruiken maar het interieur ook strippen zodat er een vlakke laadvloer van 150 x 220 cm overblijft. Je kunt de vloerrails dan gebruiken om de lading vast te binden. Maar je kunt de achterstoelen natuurlijk ook laten staan. Dan heb je een vierpersoons personenauto met een meer dan riante bagageruimte. Zo is de Multi Camper geschikt voor vakantie, werk en vrije tijd.

Zit- en slaapruimte voor vier personen

Opvallend is ook dat de Multi Camper ondanks het compacte formaat gewoon vier zit- en slaapplaatsen biedt.  Onder het hefdak vind je een bed van 185 x 111 cm, net genoeg voor twee kinderen of niet al te grote volwassenen. De achterstoelen kunnen plat worden geklapt, waarna je het bed er overheen kunt klappen. Dit opklapbare bed meet 200 x 105 cm. Dat is vrij smal maar het kan.

Indeling

Naast de achterstoelen bevindt zich de keuken, die in afzonderlijke kook- en koelmodules is opgedeeld. Het kookblok is voorzien van een spoelbak en een eenpits gasfornuis, waarin zich ook 10 liter vers- en afvalwatertanks en een gastank bevinden. Er zijn ook poten voor de keuken, zodat die ook buiten gebruikt kan worden. De aparte koelmodule heeft een kleine koelbox van 18 liter en opbergruimte. Het afneembare tafelblad wordt aan de zijkant van de kookmodule bevestigd. Achter de koelkast bevindt zich een hoge kledingkast met organisertas en afneembare boodschappentas. Net als de keukenmodules wordt ook de kast via de vloerrails geïnstalleerd. Bagage kun je ook kwijt onder het opklapbare bedframe, achterin de bestelwagen. Voor degenen die meer opbergruimte nodig hebben zijn er ook opbergladen onder de tweede achterstoelen en een slimme uitschuifbare bumperlade met een opstapje in de achterbumper. Optioneel zijn er onder andere een dieselverwarming en een luifel leverbaar.

Niet om de hoek

Wie de Multi Camper in levende lijve wil zien, moet kijken of hij op een van de beurzen te zien is, of er een ritje naar de Oekraïne voor over hebben.

Like dit artikel
Tweet dit artikel