Multifunctionele drybag van Airborne Outfitters

Bitterroot Drybag van Airborne Outfitters

Multifunctionele drybag van Airborne Outfitters

Een drybag is doorgaans een recht toe, recht aan product. Het is als het ware een zak die ervoor zorgt dat jouw spullen droog blijven. Daardoor is een drybag een echte uitkomst voor fietskampeerders, rugzakkampeerders en mensen die er met de kano op uittrekken.

Je hebt deze waterdichte zakken in verschillende maten en kleuren. Verder is er behalve het volume, gewicht en het materiaal vrij weinig variatie op gebied van drybags. De Bitterroot Drybag van Airborne Outfitters brengt daar echter verandering in.

Deze waterdichte zak heeft namelijk meerdere functies: spullen drooghouden, drinkwater filteren en luchtbedden en slaapmatten oppompen. Dit maakt dat de Bitterroot Drybag dus niet alleen ideaal is voor trektochten en meerdaagse wandelingen, maar ook ‘gewoon’ voor op de camping.

De nieuwe drybag van Airborne Outfitters is gemaakt van robuust 200 denier nylon en heeft een maximale inhoud van maar liefst 18 liter. Dankzij deze forse inhoud kun de drybag veel spullen drooghouden, een grote hoeveelheid aan water in één keer filteren en snel een luchtbedje oppompen.

In combinatie met de bijgeleverde Frontier Max waterfilter van Aquamira filter je ‘hands-free’ een liter water binnen drie minuten. Om de Bitterroot Drybag vervolgens droog te maken hoeft de zak slechts binnenstebuiten te worden gedaan. Dankzij het speciale hydrofobe materiaal is de drybag dan meteen droog.

Ook het oppompen van een luchtmatras gaat gemakkelijk. Verbind de drybag met behulp van de bijleverde luchtslang aan het luchtbed, vul de drybag met lucht en rol deze vervolgens op. Door het oprollen van de zak wordt lucht in het luchtbed geperst. Wil je zien hoe de Bitterroot drybag van Airborne Outfitters precies functioneert? Het bedrijf heeft een quasi serieuze uitlegvideo online gezet, die niet alleen informatief maar ook vermakelijk is.

De Bitterroot drybag is helaas alleen nog maar beschikbaar via Kickstarter, waar je een zogenaamde pre-order kunt plaatsen. Je kunt op dit moment nog gebruik maken van de zogenaamde ‘Early bird’ korting, dan kost de drybag tussen de 85 en 100 dollar. Uiteindelijk zullen de drybags voor 145 euro worden verkocht vanaf de website van Airborne Outfitters.

Like dit artikel
Tweet dit artikel