Multifunctionele Octo-Bus van Fischer

Fischer Octo-Bus

Multifunctionele Fischer Octo-Bus

STUTTGART – Buscampers zijn de laatste tijd mateloos populair. In Duitsland geldt dat nog veel meer. Personenbusjes worden daar namelijk vaak ingezet als gecombineerd vrijetijds- en kampeerbusje.

Nu Volkswagen met de T6 een nieuwe generatie bestel- en personenwagens op de markt heeft gebracht, maken de talloze producenten van buscampers dankbaar gebruik van de komst van de nieuweling om nog mooiere en meer veelzijdige buscampers te bouwen. Om de CMT waren er dan ook heel wat te zien, zoals deze Octo-Bus van Fischer.Ook Fischer is uitgegaan van een multifunctionele kampeerbus. Je kunt hem gebruiken als camper, als vrijetijdsvoertuig, als personenbus en voor zakelijke toepassingen zoals een mobiel kantoor of goederentransport.

De basis is een VW T6 met korte wielbasis. De koper heeft daarbij alle keuze op het gebied van motorisering, uitrusting of het soort dak. Wat betreft het dak is er de keuze tussen een hefdak, waarbij de hoogte beperkt blijft tot 2 meter, of een verhoogd dak dat in 2 varianten verkrijgbaar is. Het verhoogde dak valt beter te isoleren en biedt meer berg-, sta- en/of slaapruimte, maar heeft wat beperkingen met betrekking tot het eventuele dagelijkse gebruik. Parkeergarages zijn immers meestal alleen geschikt voor voertuigen van maximaal 2 meter hoog.

Fischer Octo-BusIn tegenstelling tot de andere modellen van Fischer (Bonito, Bonito XL en Caruso) die een gecombineerde slaap/zitbank hebben, is de Octo-Bus uitgerust met een modulair interieur dat op montagerails is geplaatst. Dit biedt de eigenaar alle mogelijkheden om de inrichting naar behoefte aan te passen. Zo kan men bijvoorbeeld beschikken over maximaal 6 zitplaatsen of over een 2-persoonsbed van 2,00 x 1,35 m. Als al het zit/ligmeubilair is verwijderd, is er uiteraard weer een heleboel laadruimte beschikbaar. Het keukenblok is overigens vast gemonteerd.

De standaarduitrusting is meer dan voldoende om de Octo-Bus als camper te gebruiken. Er is winterbestendige isolatie, een keukenblokje met spoelbakje en 2-pits kookplaat, een 36 liter compressorkoelbox, acculader, gasinstallatie met crash-sensor, een aansluiting voor een buitendouche met slang en douchekop, een flexibel te gebruiken tafel, LED verlichting, Truma verwarming, vloerverwarming, een afvalwatertank en vorstbestendige drinkwatervoorziening.

Meer informatie vind je op de website van Fischer.

Like dit artikel
Tweet dit artikel