Kampeerseizoen van start bij Natuurkampeerterrein De Pomp

kampeerzaken.nlNatuurkampeerterrein De Pomp in het Lauwersmeer is vanaf vrijdag 30 maart weer open. Staatsbosbeheer luistert de opening van het kampeerseizoen in dat weekend op met diverse speciale activiteiten.

 

De Pomp is een prachtig gelegen natuurkampeerterrein aan de zuidkant van het Lauwersmeergebied. De directe omgeving leent zich uitstekend voor diverse natuurgerichte activiteiten.


 

Wie op 30 maart meteen zijn of haar tent wil opslaan, kan ’s avonds met de boswachter mee voor een avondwandeling. Aansluitend is er een kampvuur met muzikale omlijsting. In dat weekend kunnen de campinggasten meedoen aan een proeverij van streekproducten of een nachtwandeling. Voor de kleine gasten is er een speciale kinderexcursie op de zaterdagmiddag met de Geestige Lavika de Zeemeerhix. Zij vertelt het verhaal van het droogvallen van het Lauwersmeer. Ook kunnen er hutten in de natuur worden gebouwd. De kosten voor deelname bedragen 5 euro per persoon per activiteit.

 

Exclusief wordt er op de zaterdagmiddag gevaren met de boot van Staatsbosbeheer, tegen een meerprijs gaat men ook op zoek naar de Zeearend. Voor informatie kan men contact opnemen met Rinus de Jong, telefoon 06-22483818 of r.jong@staatsbosbeheer.nl.

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel