Nieuwe Natuurkampeerterreinen in Het Groene Boekje

kampeerzaken.nlNu het nieuwe kampeerseizoen weer in zicht komt, is ook de nieuwe 2012 editie van Het Groene Boekje verschenen.

 

In deze gids voor liefhebbers van kamperen midden in de natuur zijn dit jaar vier nieuwe Natuurkampeerterreinen in opgenomen. In totaal zijn er dit jaar 132 Natuurkampeerterreinen in Nederland.


 

De vier nieuwe Natuurkampeerterreinen die voor 2012 zijn erkend door Stichting Natuurkampeerterreinen zijn:

  • Slapen tussen de Schapen in Mill (Noord-Brabant)
  • Olthuys in Vorden (Gelderland)
  • Harskamperdennen in Kootwijk (Gelderland)
  • De Vier Bannen in Ouwerkerk (Zeeland)

‘Beleef de nacht!’

Elk jaar is er een thema om een bepaald aspect van het kamperen op de Natuurkampeerterreinen te benadrukken. Met het thema van 2012, ‘Beleef de nacht!’, wil de stichting meer aandacht vragen voor het donker. Door de ligging in relatief afgelegen gebieden zijn de Natuurkampeerterreinen zeer geschikt voor het ervaren van de nacht. Er is minder lichthinder dan in de rest van het land, waardoor er veel sterren te zien zijn. Ook de nabijheid van de natuur in het donker is een bijzondere ervaring.

 

Om de nachtbeleving te stimuleren is er in Het Groene Boekje een sterrenkaart opgenomen, en worden er per provincie tips voor leuke nachtactiviteiten genoemd. Verder zullen er diverse activiteiten op en bij de terreinen worden georganiseerd.

Het Groene Boekje

Het Groene Boekje verschijnt in een oplage van 55.000 exemplaren. Een groot deel van deze oplage wordt rechtstreeks bezorgd bij de vaste natuurkampeerders die zijn aangesloten bij Stichting Natuurkampeerterreinen. Achter in de gids zit de Natuurkampeerkaart 2012, die verplicht is om te kamperen op een Natuurkampeerterrein. Deze kaart is één jaar geldig. Met het ondertekenen van de kaart verklaart de kampeerder met respect met de rust en de natuur op de terreinen om te gaan.

 

Het Groene Boekje is te koop op de Natuurkampeerterreinen, bij ANWB, Bever en reisboekhandels en op www.natuurkampeerterreinen.nl.

Like dit artikel
Tweet dit artikel