Omafietsen Natuurkampeerterreinen voor Rode Kruis

kampeerzaken.nlStichting Natuurkampeerterreinen heeft in het kader van het themajaar fietskamperen een eigen fiets laten ontwerpen, welke op 21 mei wordt ingezet voor het Rode Kruis, tijdens de eerste Hike + Bike sponsortocht van Nederland over de Utrechtse Heuvelrug.

 

Het Team Natuurkampeerterreinen, bestaande uit medewerkers van Stichting Natuurkampeerterreinen, Studio Prins en het Landelijk Fietsplatform, gaat op 21 mei de uitdaging aan om 70 kilometer over de Utrechtse heuvelrug te fietsen. Bijzonder is de inzet van de Natuurkampeerterreinenfiets: een groene, degelijke omafiets, zonder versnellingen en met slechts een terugtraprem. De 70 kilometer moet binnen 6 uur worden afgelegd.


 

Voor deelname aan de Hike + Bike sponsortocht moet elk team (wandelaars en/of fietsers), 1750 euro aan sponsorgeld verzamelen. Dit geld is bestemd voor activiteiten van het Rode Kruis in binnen- en buitenland. Anderhalve week voor het evenement hebben 39 teams zich ingeschreven voor deelname. Team Natuurkampeerterreinen is nog druk bezig met het verzamelen van sponsorgelden.

 

In het kader van het themajaar kan deelname aan een fietstocht niet ontbreken. ‘We zochten al een tijdje naar een leuk initiatief om als stichting bij te kunnen dragen aan het maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)’, aldus Marieken Nieuwdorp van Stichting Natuurkampeerterreinen in Nieuwegein. ‘Hike+Bike past precies in ons straatje. We ondersteunen graag de activiteiten van het Rode Kruis en op deze manier kunnen we onze Natuurkampeerterreinenfietsen op een ludieke manier inzetten.’

 

Vorig jaar nam een team van de stichting deel aan de Oxfam Trailwalker in België, een wandeltocht van 100 kilometer binnen 30 uur, waarbij geld werd ingezameld voor het goede doel. 

Like dit artikel
Tweet dit artikel