Natuurkampeerterreinen in het teken van nachtbeleving

kampeerzaken.nlMet de opening van het kampeerseizoen introduceerde Stichting Natuurkampeerterreinen zondag 1 april het jaarthema  "Beleef de nacht!" waarmee de stichting in 2012 aandacht voor de nacht stimuleren onder haar kampeerders.

 

De officiële opening van het seizoen vond plaats in Museum en Sterrenwacht Sonnenborgh in Utrecht. Natuurkampeerterreinen lenen zich door hun ligging in relatief afgelegen gebieden, waardoor er minder lichthinder is dan op andere plekken in Nederland, bijzonder goed voor aandacht voor de nacht. Het is er immers donkerder dan op de gemiddelde andere camping en zijn de sterrenhemels daardoor beter te zien.


 

Op de Natuurkampeerterreinen zullen dit jaar diverse activiteiten rond de nacht worden georganiseerd, zoals nachtwandelingen met de boswachter, vleermuisavonden en verhalen rond het kampvuur. Diverse Natuurkampeerterreinen doen mee aan de Nationale Nachtvlindernacht in juni. Er is een kleurwedstrijd, en later in het seizoen een verhalenwedstrijd. In september zal Govert Schilling een lezing verzorgen over sterren en planeten. Al deze en meer activiteiten in en rond de Natuurkampeerterreinen worden opgenomen op de pagina Beleef de Nacht!.

 

(klik op de foto voor een vergroting)

Like dit artikel
Tweet dit artikel