Aandacht voor fietsers op Natuurkampeerterreinen

kampeerzaken.nlDe Natuurkampeerterreinen in Nederland vierden vrijdag 1 april de officiële opening van het kampeerseizoen. Naast aandacht voor duurzaamheid staat dit jaar het fietskamperen extra in de schijnwerpers.

De feestelijke aftrap van het kampeerseizoen werd door Stichting Natuurkampeerterreinen gegeven op Natuurkampeerterrein De Hondsrug in Noordlaren, een van de eerste erkende Natuurkampeerterreinen sinds de oprichting van de stichting (toen nog Stichting voor Toeristisch Kamperen geheten) in 1975. 


 

Op de openingsbijeenkomst werden de plannen voor komend kampeerseizoen bekendgemaakt:

 

Duurzaam ondernemen

Ook komend jaar zal duurzaam ondernemen, dat al jaren een van de speerpunten is bij de 140 Natuurkampeerterreinen in Nederland, de nodige aandacht krijgen. Dit sluit aan bij de trend dat duurzaamheid een steeds belangrijker onderdeel wordt bij de accommodatiekeuze van de Nederlandse vakantieganger. 

 

Fietskamperen als thema
In navolging van het aspect duurzaamheid wordt 2011 het jaar van het fietskamperen op de Natuurkampeerterreinen. Met dit themajaar hoopt de stichting meer mensen te stimuleren tot het maken van fietsvakanties in eigen land. Dit is de meest duurzame manier van vakantie vieren volgens het Trendrapport toerisme, recreatie en vrije tijd 2009/2010. Bovendien sluiten de Natuurkampeerterreinen goed aan bij de wensen van de gemiddelde fietsvakantieganger. Niet alleen liggen de terreinen in mooie fietsgebieden, maar ook is het er rustig slapen, wordt er tot 19.00 uur bijna altijd een plek vrijgehouden voor trekkers, en past het avontuurlijk kamperen goed bij de actieve instelling van de fietsvakantieganger. 

 

Echt fietsvriendelijke campings
Gedurende het themajaar worden fietsers op verschillende manieren betrokken bij de Natuurkampeerterreinen, en andersom. De Natuurkampeerterreinen zullen nog fietsvriendelijker worden gemaakt, met bijvoorbeeld de aanwezigheid van fietspompen, plaksets en oplaadpunten voor e-bikes. In samenwerking met het Fietsplatform is het via de fietsrouteplanner nu ook heel gemakkelijk een fietsvakantie tussen de Natuurkampeerterreinen te plannen over de Landelijke Fietsroutes. 

Like dit artikel
Tweet dit artikel