Nieuwe erkende Natuurkampeerterreinen in 2013

Dit jaar zijn er tien nieuwe Natuurkampeerterrein bij gekomen. Tijdens de jaarlijkse Beheerdersdag van Stichting Natuurkampeerterreinen op 12 maart werden de nieuwe beheerders verwelkomd met het traditionele groene welkomstbord.

kampeerzaken.nlOp dit moment zijn er 136 Natuurkampeerterreinen. Nieuw erkende terreinen in 2013 zijn: Meerland in Oostwold (GR), Het Oosterse Veld in Noordwolde (FR), Thabor in Ysbrechtum (FR), Het Lachende Paerd in Den Ham (O), Het Rhanerveld in Hellendoorn (O), Boxbergen in Wesepe (O), Bij de Bruuk in Groesbeek (GL), De Altena in Zeewolde (FL), De Maasakker in Megen (NB) en De Knotwilg in Werkendam (NB).


 

Naast deze nieuwe Natuurkampeerterreinen zijn er ook
voor het eerst twee terreinen als GroepsNatuurkampeer-
terreinen erkend. Dit zijn De Wolfskuil in Ommen (O), en Harskamperdennen in Kootwijk (GL).

Het netwerk van Natuurkampeerterreinen in Nederland schommelt elk jaar tussen de 130 en 140 terreinen. Natuurcampings die voldoen aan de richtlijnen van Stichting Natuurkampeerterreinen mogen het predicaat Natuurkampeerterreinen dragen. Hoewel de terreinen onderling heel divers zijn (van landgoedcampings tot bosterreinen), weten kampeerders precies wat ze kunnen verwachten: een rustig, natuurlijk gelegen terrein waar alleen toeristisch kamperen is toegestaan met eenvoudige, maar goede sanitaire faciliteiten en soms wat extra’s zoals een vuurkuil of een slechtweervoorziening.

Het kampeerseizoen op de Natuurkampeerterreinen begint dit jaar officieel op Goede Vrijdag (29 maart). De meeste terreinen zijn dan open. Om te kamperen op de Natuurkampeerterreinen is de Natuurkampeerkaart verplicht. Deze zit achter in Het Groene Boekje, de kampeergids waar alle Natuurkampeerterreinen in vermeld staan.
 

Meer informatie: www.natuurkampeerterreinen.nl.
 

Like dit artikel
Tweet dit artikel