Natuurkamperen: met de kruiwagen naar je tent

Natuurkamperen

Camping Het Groene Hart in Hazerswoude

HAZERSWOUDE-DORP – In het Moederdagweekend, op 10 en 11 mei 2014, organiseert de Nederlandse Toeristen Kampeer Club (NTKC) een kennismakingsweekend voor tentkampeerders. Locatie is natuurkampeerterrein Het Groene Hart in Hazerswoude-Dorp, een camping voor natuurkamperen.

Kennismaken met natuurkamperen en typische aspecten van het NTKC-kamperen – rust, ruimte en kampvuur – dat kan bij de Nederlandse Toeristen Kampeer Club (NTKC). Belangstellenden zijn vanaf vrijdagmiddag 9 mei welkom voor een verblijf van twee nachten op natuurkampeerterrein Het Groene Hart. Het hele weekend zijn er verschillende activiteiten: wandelen, fietsen, spoorzoeken, vogelspotten en een Moederdag-brunch. Voor kinderen is er een speurtocht, een voorleesuurtje en de kids kunnen broodbakken op het kampvuur.

Koken op open vuur

Enkele buitensportmerken zijn van de partij om zichzelf aan de natuurminnende kampeerder te presenteren. Tatteljee repareert tenten die niet meer geproduceerd worden, zoals Erdman Schmidt, Slee, Zwarts, Esvo etc. Een nieuwe rits of een nieuw dak voor je tent geen probleem. Je kunt de tenten van Vaude uitproberen onder het motto Try Before You Buy. Probeer ze uit. Er staan er genoeg. De firma Kookvuur demonstreert koken op verschillende vuurbronnen.  De buitenkok vindt er zijn kookbenodigdheden om ‘buiten-gewoon’ te koken. Carl Denig is een Nederlandse outdoor specialist die vindt dat genieten van het buitenleven ‘m zit in details, materiaal en slimheid.

Geen stroom op de plaats

NTKC is een vereniging met 20 natuurkampeerterreinen in Nederland. Ze worden door de leden grotendeels zelf beheerd en onderhouden. Het terrein in Hazerswoude-Dorp ligt middenin het Groene Hart en is 20 ha groot. De camping is uitgerust met goede faciliteiten als toiletten en warme douches, maar houd er rekening mee dat op de kampeerplekken zelf geen stroom beschikbaar is. Auto’s blijven op het parkeerterrein. Voor vervoer van je kampeeruitrusting zijn er kruiwagens.

Geen zin in tentkamperen?

Gewoon langskomen en meedoen met één van de activiteiten kan ook. Thuisblijvers kunnen vanaf de bank kennismaken met de NTKC via www.kampeerclub.nl. Op de website van de NTKC vind je het volledige programma en de (bescheiden) kosten van het weekend.

Like dit artikel
Tweet dit artikel