Nederlanders blijven kamperen

kampeerzaken.nlNederlanders blijven ook deze zomer bijzonder reislustig, er zullen net als vorig jaar, zo’n 11,5 miljoen Nederlanders één of meerdere weken op zomervakantie gaan.

 

Hoewel veel Nederlanders hun vakantieplannen nog moeten vastleggen geven ze, vanwege de economisch nogal onzekere tijden, volgens de ANWB de voorkeur voor een vakantiebestemming dichterbij huis. Verder valt op dat Nederlanders graag blijven kamperen.


 

Kamperen onverminderd populair

kampeerzaken.nlEen kampeervakantie blijft namelijk voor bijna 4 miljoen Nederlanders de favoriete manier om de vakantie door te brengen. Daarbij kunnen ze kiezen uit enorme diversiteit aan campings, van een basic campings op het platteland tot superdeluxe vakantieparadijzen.

 

Vooral de gezinnen met kleine kinderen lijken het kamperen weer ontdekt te hebben. Logisch, een kampeervakantie is voor de meeste kinderen een vakantie waar ze lekker de hele dag buiten hun gang kunnen gaan met de vele speelkameraadjes die zij op de camping ontmoeten.

Frankrijk populairste kampeerbestemming

kampeerzaken.nlDe ANWB verwacht dat er dit jaar ongeveer 2,8 miljoen vakantiegangers kiezen voor een kampeervakantie in het buitenland, net zo veel als vorig jaar. Frankrijk blijft het populairste land, ongeveer 40% van alle buitenlandse kampeervakanties zal hier worden doorgebracht. Maar ook Duitsland, Italië, België en Spanje blijven in trek.

 

Ook zullen er zo’n 1,1 miljoen Nederlanders in eigen land gaan kamperen. Dit aantal is afhankelijk van het weer, kampeerders kunnen bij slecht weer natuurlijk makkelijk hun biezen pakken en verder trekken naar een land waar het weer wat beter is.

 


Bronnen: ANVR, CVO Vakantieplannen 2010, ANWB Panel

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel