Bijna 2 miljoen Nederlanders op meivakantie

kampeerzaken.nlHet NBTC (Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen) verwacht dat er tijdens de komende meivakantie zo’n 1,8 miljoen vakanties worden ondernomen door Nederlanders.

 

Ruim de helft daarvan, zo’n 950.000, zullen we in eigen land doorbrengen. Er blijven dit jaar, wellicht ook omdat de meivakantie dit jaar overal maar één week duurt, echter iets meer Nederlanders in eigen land.


 

Laat boeken

Daarnaast gaan we onze vakantie steeds later boeken. Daarbij speelt het weer een grote rol omdat juist in deze periode veel kampeerders er weer opuit trekken. Bij goed weer zal men sneller met de tourcaravan of de tent op pad gaan, en zal men met slecht weer later of niet vertrekken of mogelijk een alternatief onderkomen zoeken.

Bungalow en kamperen populair

De bungalow en het zomerhuisje zijn ook dit de meest populaire accommodatie voor de binnenlandse vakanties, maar wordt er ook veel gebruik gemaakt van tour- en stacaravans in Nederland. De populairste buitenlandse bestemmingen zijn Frankrijk, Duitsland en België, waarbij het merendeel in een hotel verblijft.

Like dit artikel
Tweet dit artikel