Nederlanders vaak op de bon in Frankrijk

Frankrijk péage

Nederlanders vaak in de fout op de Franse wegen

ZOETERMEER – Uit cijfers van het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken die het AD heeft opgevraagd blijkt dat Nederlanders de verkeersregels in hun favoriete vakantieland niet altijd even nauw nemen.

De Nederlanders staan in Frankrijk, na de Belgen, namelijk op de tweede plaats als het gaat om verkeersovertredingen die door buitenlanders zijn begaan. Veel van die overtredingen zijn snelheidsovertredingen. Voor de Nederlandse toeristen is het dan ook niet altijd even duidelijk hoe hard je in Frankrijk mag rijden. Op de Péage is het nog vrij eenvoudig te zien, maar voordat je daar bent moet je eerst over de normale snelwegen waar vooral in de buurt van de grote steden nogal wat verschillende maximum snelheden van toepassing zijn. De maximum snelheid kan daar namelijk variëren tussen de 50 en 90 kilometer per uur. Omdat dat vaak ook de plaatsen met het hoogste risico op verkeersongevallen zijn, zijn dat ook de plaatsen waar de Fransen wel eens snelheidscontroles houden.

Die controles resulteren volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken tot een groot deel van de maar liefst 372.000 overtredingen die vorig jaar door de Nederlanders zijn begaan. Het zijn overigens niet alleen de Nederlandse vakantiegangers die in de fout gaan, ook zakelijke autorijders en vrachtwagens worden op de bon geslingerd.

De verkeersregels in Frankrijk wijken uiteraard enigszins af van die in Nederland. Dat betreft niet alleen de maximum snelheid, maar ook andere zaken zoals handsfree bellen. Voor een uitgebreid overzicht van de afwijkende verkeersregels in Frankrijk verwijzen we je graag naar de website van de ANWB.

Bron: AD.

Like dit artikel
Tweet dit artikel