Nederlandse campings hebben goede zomer achter de rug

Nederlandse camping zomer 2018

Nederlandse campings hebben goede zomer achter de rug

Gezien het prachtige weer is het niet echt een verrassing, maar het was afgelopen zomer op de Nederlandse campings veel drukker dan vorig jaar. Dat was dus ook te merken aan het aantal campinggasten, dat in juli en augustus naar maar liefst 1,7 miljoen steeg.

Die stijging bedraagt volgens het CBS maar liefst bijna 11 procent. Ook het aantal overnachtingen nam toe. Volgend het CBS waren er afgelopen zomer zo’n 10,5 miljoen overnachtingen, een plus van 8,4 procent.

Zeeland en Gelderland

De meeste kampeerovernachtingen waren deze zomer in de provincie Zeeland. Dat geldt niet alleen voor de Nederlandse maar ook voor buitenlandse gasten. Dat waren overwegend Duitsers. Op de tweede plaats was de provincie Gelderland. Hier overnachtten voornamelijk Nederlandse kampeerders.

Minder kampeerders in Limburg

In Limburg was het aantal overnachtingen op de campings gedaald. Dat komt omdat veel campings in deze provincie tot bungalowpark zijn omgebouwd. Het totale aantal overnachtingen in alle toeristische accommodaties is in Limburg wel gestegen, met ruim 10 procent.

Like dit artikel
Tweet dit artikel