Nederlandse kampeerders kunnen kennismaken met Huttopia in Utrechtse Camp de Base

Huttopia Camp de Base concept store Utrecht

Huttopia’s Camp de Base in Utrecht

Huttopia heeft in Utrecht een ‘Camp de Base’ geopend. Een concept store waar kampeerders kennis kunnen maken met het op natuur en outdoor gerichte concept van Huttopia.

In de Camp de Base combineert Huttopia die kennismaking met een aanbod van originele en innovatieve producten met inspiratie voor vakantie in de natuur, helemaal passend bij het Huttopia-concept.

Inspiratie en informatie

De outdoor concept-store van Huttopia is gevestigd aan de Lange Elisabethstraat 32, in het centrum van Utrecht. Liefhebbers van natuur, buitenleven en glamping kunnen daar hun hart ophalen in Huttopia’s ‘Camp de Base’. In Camp de Base kunnen klanten ook inspiratie en informatie opdoen over het concept van Huttopia. Uiteraard kunnen ze er terecht voor advies over hun vakantie op een van de inmiddels 54 natuurcampings en villages van Huttopia in Frankrijk of Nederland, en die daar eventueel ook boeken.

Klanten kunnen in Utrecht ook meteen van de typische Huttopia-sfeer proeven in de Camp de Base. Tegen de achterwand staat namelijk een voorbeeld van een typische Huttopia accommodatie: een tent van canvas en hout. Die tent sluit perfect aan bij de kernwaarden van Huttopia: natuur, vrijheid en buiten leven.

Producten met een missie of verhaal

Ook de artikelen in de winkel sluiten perfect aan op de Huttopia-filosofie. Het assortiment in de Camp de Base bestaat uit originele en innovatieve producten en merken die je niet gauw elders vindt. Het aanbod varieert van campingaccessoires tot aan originele cadeau-ideeën. Ze hebben altijd een missie, of een verhaal.

De producten van het Amerikaanse merk Poler bijvoorbeeld, dat hippe t-shirts en slaapzakken annex poncho’s maakt. Ook zijn er producten van The Landmark Project en Smokey Bear, dat 10% van de omzet doneert aan de US Forest Services voor het behoud van de natuur. The Landmark Project biedt onder meer t-shirts, posters en bekers. United by Blue maakt op zijn beurt weer producten van gerecyclede materialen, zoals een rugzak van petflessen en trendy thermobekers.

Uiteraard omvat het assortiment ook veel praktische items, van stoere BBQ-items van Barebone, koelboxen van The Great Yeti tot opladers met zonnecellen voor je telefoon of fototoestel van Solar Brothers. De BioLite gril annex oplader, waar je niet alleen op kunt komen maar die ook elektrische apparatuur kan opladen is een absolute blikvanger. Verder heeft de outdoor concept-store een uitgebreide collectie natuur- en reisboeken.

“Meer dan een winkel”

Wilma Kolhoff, store-manager van Huttopia Camp de Base: “De nieuwe outdoor-store is meer dan een winkel voor kampeer- en outdoor artikelen of reisbureau. We gaan veel verder. We willen iets extra’s meegeven, inspireren en de Huttopia-beleving overbrengen. In het winkelstraatbeeld springen we er nu al uit. We zijn net open en mensen komen nieuwsgierig binnen. Behalve Nederlanders ook opvallend veel buitenlandse toeristen, die een merk herkennen en iets kopen”.

Like dit artikel
Tweet dit artikel