Neemt Dometic met Redux het voortouw voor nog meer duurzame kampeerspullen?

Dometic Redux materiaal gerecycled

Neemt Dometic met Redux het voortouw voor nog meer duurzame kampeerspullen?

Op zich zijn er in de kampeerbranche al de nodige ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Zo is er al gerecycled tentdoek en ook veel merken die meer op outdoor en buitensport gericht zijn, zijn er al druk mee bezig.

Maar bij de ‘gewone’ kampeermerken zien we er nog niet zo veel van terug. Uiteraard worden er wel stappen gezet, zoals de ‘gasloze’ caravans en campers. Maar de duurzaamheid staat – in tegenstelling tot andere branches – nog niet zo erg in de belangstelling. Hopelijk geeft het nieuwe Redux-materiaal van Dometic deze ontwikkeling een boost.

Want als een van de grootste merken in de branche, en dan nog een van de merken die wereldwijd een enorm breed leveringsprogramma, duidelijk met duurzaamheid bezig is zullen andere merken ongetwijfeld volgen.

De bescherming van de natuur is voor Dometic van het grootste belang. Men is van mening dat de natuur een bron is waar iedereen van kan genieten en die iedereen kan ontdekken, en dat de Dometic producten zijn gemaakt om dat mogelijk te maken.

Redux

Daarom speelt Dometic een actieve rol bij de promotie van nieuwe materialen voor duurzaamheid en initieerde diverse projecten voor de ontwikkeling van producten met hernieuwbare en gerecyclede materialen. Het bedrijf wil zijn milieubewuste klanten minder belastende keuzes bieden.

“Bij Dometic is milieuoverweging een integraal aspect van het productontwerp en elk ontwikkelingsproject wordt bepaald door de duurzaamheidsdoelstellingen van de groep die we hebben vastgesteld. We willen dat Dometic een veilige en betrouwbare keuze is voor gewetensvolle klanten.”

Daarom introduceert Dometic het nieuwe Redux-materiaal. Dat is een lichtgewicht polyester materiaal dat is vervaardigd van 100% gerecyclede plastic flessen met Global Recycled Standard-certificering. Dit nieuwe materiaal is slechts een van de vele manieren waarop Dometic in het hele bedrijf zorgt voor duurzaamheid in de toekomst.

Juan Vargues, President & CEO van Dometic: “Onze producten zijn gemaakt om het buitenleven voor onze klanten gemakkelijk te maken. Door slimme en betrouwbare producten te leveren die veilig zijn in het gebruik en gedurende hun hele levenscyclus streven naar een efficiënt gebruik van hulpbronnen, sturen wij de duurzaamheidsagenda in onze branche aan.”

In verschillende producten

Dometic zal het nieuwe materiaal in een groot aantal nieuwe producten gaan gebruiken. Die zijn heel divers. Zo zal Dometic onder andere tenten, zoals een nieuwe voortent voor campers en ook een aantal kampeermeubels met Redux-materiaal op de markt brengen. De nieuwe producten met Redux zullen volgend jaar op de markt worden gebracht.

Like dit artikel
Tweet dit artikel