Nemo Stargaze: unieke kruising van hangmat en kampeerstoel

Nemo Stargaze

Nemo Stargaze: unieke kruising van hangmat en kampeerstoel

Daar waar andere merken zich voornamelijk richten op het produceren van ultralichte stoeltjes voor backpackers, focuste het Amerikaanse Nemo zich de afgelopen jaren op het ontwerpen van een unieke kampeerstoel, de ‘Stargaze’ genaamd.

Wat de Nemo Stargaze uniek maakt is het feit dat het een combinatie is van een hangmat, een schommelstoel en een kampeerstoel. Zo is deze stoel ook aan zijn naam gekomen, de gebruiker kan met deze stoel immers gemakkelijk naar de sterrenhemel staren.

Het werkt als volgt. Zodra je gaat zitten merk je al dat dit niet zomaar een kampeerstoel is. Omdat de zitting niet direct vast zit aan het aluminium frame schommelt deze een beetje, wat zorgt voor meer comfort, een betere zithouding en een ontspannen gevoel. Als je even wilt dutten of naar de sterrenhemel wilt staren, dan leun je simpelweg achterover.

Naast speciaal ook ‘gewoon’ comfortabel en handig

In tegenstelling tot de doorgaans minder comfortabele kampeerstoelen, biedt dit compacte maar veelzijdige stoeltje behoorlijk veel zitcomfort. Dit heeft de stoel onder andere te danken aan het lichtgewicht aluminium frame en de comfortabele zitting van ademend en waterafstotend mesh. Ook de schommelende beweging draagt bij aan het comfort, ook al zal dit niet voor iedereen gelden.

Daarnaast is de Nemo Stargaze voorzien van allerlei goed doordachte details. Zo heeft deze kampeerstoel verschillende opbergvakken en een bekerhouder. Ook het meenemen van dit stoeltje is geen probleem dankzij zijn lage gewicht en de meegeleverde draagtas.

De Nemo Stargaze is verkrijgbaar in maar liefst drie verschillende versies: de Stargaze, de Stargaze Light en de luxe Stargaze Luxury. De fabrieksprijs van deze stoelen ligt tussen €180 en €220.

Like dit artikel
Tweet dit artikel