Niesmann + Bischoff iSmove ook verkrijgbaar met 7.3F-indeling

Niesmann + Bischoff iSmove 7.3F

Niesmann + Bischoff iSmove ook verkrijgbaar met 7.3F-indeling

De vorig jaar geïntroduceerde iSmove, die is gepositioneerd tussen de duurdere integraalmodellen van Hymer en de topmerken Arto en Flair van Niesmann + Bischoff, bleek een groot succes. Daarom introduceert de Duitse fabrikant een tweede model van de iSmove.

Met de 7.3 F introduceert Niesmann + Bischoff naast het vorig jaar getoonde model met twee enkele bedden nu ook een model met een eilandbed. De komst van dit tweede model zorgt ervoor dat we bij de iSmove daadwerkelijk van een serie kunnen spreken.

De iSmove combineert de wendbaarheid van een compacte integraal camper met de ultieme luxe die je ook in de exclusieve Arto en Flair campers van Niesmann + Bischoff vindt. De camper heeft een goede ruimtelijke indruk met duidelijke zichtlijnen en een fraai exterieur- en interieurdesign dat zo in een goed ‘boutique hotel’ zou passen. Daarnaast biedt de iSmove een breed scala aan opties in onder anderen verschillende Packs (Comfort, Winter, Chassis, Multi Media, Premium Kitchen) zodat iedere koper kan rondrijden in zijn op maat gemaakt paleisje. Dan komen er natuurlijk de nodige kilo’s bij, maar gelukkig is er voldoende laadvermogen zodat de 3500 kg MTM niet zo snel wordt overschreden.

Het basisvoertuig is een Fiat Ducato dat wordt gecombineerd met een AL-KO chassis. Deze combinatie zorgt voor een veel comfortabeler, vergevingsgezinder rijgedrag dan het standaard chassis van de Ducato. Bovendien is de totale hoogte en het zwaartepunt ook lager, wat op zijn beurt een voordeel is voor het algemene rijgedrag. Op het chassis plaatste Niesmann + Bischoff een 42 mm dik vloerpaneel met daarop een houtvrije, goed geïsoleerde opbouw. Ook de dubbele vloer draagt bij aan de algehele isolatie en biedt tevens ruimte aan de vers- en afvalwatertanks alsmede het bijbehorende leidingwerk.

Indeling

Niesmann + Bischoff iSmove 7.3F indelingDe nieuwe 7.3F indeling lijkt op het eerste gezicht niet zo origineel maar is wel erg goed doordacht. Onder het eilandbed is plaats voor een ruime, overzichtelijke garage. De koudschuim matras zorgt voor optimaal slaapcomfort terwijl de lattenbodems voor extra ondersteuning en ventilatie zorgen.

Niesmann + Bischoff iSmove 7.3F eilandbedOok het tweede tweepersoons bed heeft zo’n matras. Dit is discreet als hefbed boven de cabine weggewerkt. De zithoek daaronder wordt gekenmerkt door zijn slimme, naar elkaar toe gerichte banken. Een zogenaamde face-to-face opstelling dus. Een uitschuifbaar gedeelte creëert een naar voren gerichte bank om twee extra passagiers mee te kunnen nemen. Een slimme vondst, waar Niesmann + Bischoff octrooi op heeft. Ook de tafel op rails is ideaal en veelzijdig te beruiken.

De keuken is vrij eenvoudig met tweepits kookplaat, spoelbak, uitschuifbare snijplank en 106-liter koelkast, maar wel voorzien van centrale vergrendeling van de laden. Veel kopers zullen echter direct de innovatieve Premium Kitchen kiezen, met zijn slimme werkbladuitbreidingen, upgrade voor de koelkast en vriezer en nog veel meer.

Ook over de wasruimte heeft Niesmann + Bischoff goed nagedacht. We vinden in iSmove 7.3F een “intelligent badkamerconcept” met draaibare toiletpot en hoekfontein opstelling. De wand ernaast kan openschuiven om een royale, met kunststof beklede doucheruimte te creëren, compleet met verlichte plankjes.

Helaas zal de iSmove 7.3F niet te zien zijn op de Caravan Salon 2021 in Düsseldorf. Niesmann + Bischoff is onderdeel van de Erwin Hymer Group en dat concern heeft besloten om voor heel 2021 af te zien van beursdeelnames.

Like dit artikel
Tweet dit artikel