Nieuw doek voor lichtgewicht katoenen tenten ESVO

Esvo lichtgewicht katoenen tentVOLENDAM – ESVO Tenten, Nederlands grootste tentenatelier, gaat haar lichtgewicht katoenen tenten voortaan uitvoeren met een andere doek.

De tenten worden vanaf heden uitgevoerd in een nieuw doek dat niet alleen een betere kwaliteit biedt maar ook een andere kleurstelling heeft. De wijziging betreft vooralsnog de modellen Eskimo, Mandan en Acoma, die dus worden voorzien van het nieuwe doek en daarmee ook nieuwe looks krijgen.

Het nieuwe katoendoek is namelijk zand/beige van kleur, deze kleur vormt een chique contrast met de zwarte ritsen, slikranden en het grondzeil.

Nu is het andere uiterlijk niet het enige, het nieuwe 180 grams doek met getwijnde garens is fijn geweven en heeft een extreem hoge waterkolom van ruim 60 cm. Dat is twee keer zo hoog als het vorige doek. (= 2 x hoger dan de ‘oude’ kwaliteit lichtgewicht katoen).  Dit nieuwe doek moet de tenten van ESVO, die toch al als behoorlijk degelijk bekend staan, een zeer lange en bovengemiddelde levensduur geven.

Uiteraard worden de tenten vervaardigd op de wijze zoals we dat van ESVO gewend zijn:  alle naden worden op band gestikt, er zijn extra versterkte afspanpunten en een stevig grondzeil alsmede een comfortabel ademende binnentent.

Like dit artikel
Tweet dit artikel