Nieuw exterieur voor Hobby caravans in modeljaar 2024

Hobby caravans - noviteiten modeljaar 2024

Nieuw exterieur voor Hobby caravans in modeljaar 2024

Het bekende Duitse caravanmerk Hobby voert zoals gebruikelijk jaarlijks updates aan zijn modellen door. Doorgaans geen wijzigingen en verbeteringen die de caravanwereld op zijn kop zetten, maar ze maken het kamperen met deze populaire caravans uiteraard wel weer wat prettiger.

Dit jaar is dat ook het geval. De Hobby caravans van modeljaar 2024 beloven als vanouds een combinatie van vakmanschap, luxe, comfort, duurzaamheid en innovatie die nagenoeg elke kampeerliefhebber zal aanspreken.

Algemene updates

Dit jaar voert Hobby een reeks algemene verbeteringen door die de gebruikservaring naar een hoger niveau tillen. Van verbeterde isolatietechnologie tot geavanceerde veiligheidssystemen, de 2024-modellen zijn ontworpen met de moderne kampeerder in gedachten.

Vernieuwd exterieur

In 2024 ondergaan alle caravans van Hobby – de Maxia uitgezonderd – een significante opfrisbeurt, zowel aan de binnen- als de buitenkant. Het nieuwe design is niet alleen esthetisch aantrekkelijker maar biedt ook functionele voordelen. Aan de achterkant introduceert Hobby een nieuwe ‘Heck-Maske’, compleet met achterlichten in automotive-look. De reflectoren zijn subtiel geïntegreerd in de diffuser, wat bijdraagt aan een dynamischer en vloeiender uiterlijk.

Verder hebben alle ramen een update gekregen; ze liggen nu platter tegen de buitenkant van de caravan. Deze aanpassingen maken de ramen niet alleen minder gevoelig voor spanning of vervorming, maar zorgen ook voor betere geluidsisolatie.

Slimme technologie

Een van de meest opvallende aspecten van de 2024-modellen is de integratie van slimme technologie. Hobby heeft geïnvesteerd in geavanceerde systemen die het leven op de weg gemakkelijker maken. De nieuwe caravanmodellen van Hobby zijn uitgerust met technologie die zowel praktisch als innovatief is, zoals de op afstand bedienbare binnenverlichting.

Duurzaamheid en milieu

Het milieu wordt steeds belangrijker in onze maatschappij. Daarom is duurzaamheid een van de kernthema’s in de 2024-modellen van Hobby. Met de implementatie van zonnepanelen en energiezuinige apparatuur zet Hobby een stap in de richting van een milieuvriendelijkere kampeerervaring.

Veiligheid voorop

Veiligheid is nooit een bijzaak geweest voor Hobby, en de nieuwe modellen zijn hierop geen uitzondering. Verbeterde remmen, geavanceerde stabilisatiesystemen en ingebouwde brandblussers zijn slechts enkele van de veiligheidskenmerken die standaard zijn op de 2024-modellen.

Uitgebreidere garantie op waterdichtheid

Een andere belangrijke ontwikkeling die niet over het hoofd gezien mag worden, is de verlengde garantie op waterdichtheid die Hobby introduceert voor zijn 2024-modellen. Waar de garantie voorheen vijf jaar bedroeg, heeft Hobby deze nu uitgebreid naar een maar liefst twaalf jaar. Deze langere garantie geldt voor alle nieuwe voertuigen vanaf het modeljaar 2024.

Hobby Ontour

De Ontour serie, gericht op de budgetbewuste reiziger, is verkrijgbaar in drie indelingen en komt met enkele opmerkelijke verbeteringen. De nieuwe modellen bieden meer opbergruimte en nieuwe, op de Maxia gebaseerde interieurkleuren en stofferingen, gecompleteerd met witte frontjes, uiteraard zonder in te boeten aan comfort en stijl.

Hobby De Luxe

De De Luxe serie blijft zijn naam eer aandoen met een scala aan luxe voorzieningen. Praktisch en comfortabel, en verkrijgbaar in een groot aantal indelingen, biedt deze serie als vanouds een ongeëvenaarde kampeerervaring. Komend seizoen heeft het interieur een lichtere houttint en witte kastfronten.

Hobby Excellent en Excellent Edition

De Excellent en Excellent Edition series zijn komend modeljaar uitgerust met state-of-the-art keukenapparatuur en een verbeterd luchtcirculatiesysteem. Deze series zijn de belichaming van comfort en functionaliteit, verpakt in een elegant, bijna minimalistisch design. Opvallend is het grote aantal indelingen met een badkamer achterin, die zich over de gehele breedte uitstrekt.

Hobby Prestige

De Prestige serie, bekend om zijn luxueuze uitstraling, komt dit jaar met een vernieuwd interieur en geavanceerde technologische snufjes. Van slimme verlichting tot een geautomatiseerd klimaatbeheersingssysteem, de Prestige serie zet de toon voor wat een high-end caravan kan zijn. Hier heeft Hobby voor komend seizoen juist voor een iets donkerde houtdecor gekozen. De enige 2,30 meter brede Prestige-indeling is uit het programma gehaald.

Hobby Maxia

De Maxia serie, de crème de la crème van Hobby’s caravanlijn, heeft een beproefd, sfeervol op Scandinavische stijl geïnspireerd interieur en ultramoderne voorzieningen die zelfs de meest veeleisende kampeerder zullen bekoren. Door de toevoeging van de nieuwe Maxia 595 KML indeling -met maar liefst zeven slaapplaatsen – is de Hobby Maxia in modeljaar 2024 verkrijgbaar in vier indelingen

Markt wordt competitiever, maar blijft groeien

De Europese caravan- en campermarkt blijft groeien, zoals blijkt uit recente gegevens. Hobby’s nieuwste modellen zijn wellicht slechts een kleine vooruitgang, maar bedenk wel dat de Hobby caravanmodellen sowieso altijd heel marktconform zijn. Dan zijn ook kleine verbeteringen al voldoende om een sterke marktpositie te behouden, ook als de markt steeds competitiever wordt.

Wie de nieuwe Hobby caravans in het echt wil bewonderen, kan dat deze week nog doen op de Caravan Salon in Düsseldorf. Verder zijn ze in september ook te zien op de Dordrecht Open, waar we heel binnenkort over zullen schrijven. Voor de goede orde: Hobby is geen exposant op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht. Wie wat meer geduld heeft: ze zijn in de loop van januari 2024 ook te zien op de Caravana in Leeuwarden. Maar tegen die tijd staan ze ook allang bij de Hobby-dealers in de showroom.

Hobby Beachy

Hobby biedt overigens ook de Beachy caravans aan. Deze worden door Hobby als een apart merk beschouwd en laten we in dit overzicht daarom buiten beschouwing.

Like dit artikel
Tweet dit artikel