Nieuw exterieurdesign voor Fendt caravans in modeljaar 2020

Exterieurdesign Fendt caravans in modeljaar 2020

Nieuw exterieurdesign voor Fendt caravans in modeljaar 2020

Afgelopen modeljaar heeft Fendt maar liefst 9350 caravans verkocht. Mede door de ingebruikname van een derde productielijn heeft de in het Duitse Mertingen gevestigde caravanproducent aanzienlijk meer caravans dan de afgelopen jaren kunnen bouwen.

De tevredenheid overheerst dan ook bij Fendt, maar ook komend seizoen heeft men de nodige noviteiten. Het exterieurdesign is vernieuwd, daarnaast zijn er ook vernieuwing en verbeteringen op het gebied van techniek en uitrusting. Verder is de Opal geheel vernieuwd.

Fendt programma modeljaar 2020

Ook komend seizoen bestaat het leveringsprogramma van Fendt uit de bekende, vertrouwde modellen Saphir, Bianco, Tendenza, Opal en Diamant. Er zijn in totaal 44 indelingen beschikbaar, waarbij Fendt diverse nieuwe indelingen heeft ontwikkeld. De Opal-serie is bovendien geheel vernieuwd. Alle Fendt-modellen krijgen volgend seizoen een nieuw, sportiever exterieurdesign zodat de Fendt 2020-modellen een nog meer bij elkaar passend uiterlijk hebben. Uiteraard kunnen kopers, net als in de voorgaande modeljaren, kiezen voor verschillende stofferingen. Verder heeft iedere serie zijn eigen meubeldecor. Er zijn vijf verschillende meubeldecors en twaalf verschillende stofferingen beschikbaar. Verder kunnen kopers kiezen uit een indrukwekkende hoeveelheid opties alsmede de Lifestyle en Safety uitbreidingspakketten.

Fendt-Caravan fit for future

Onder bovenstaand motto worden alle Fendt-caravan van modeljaar 2020 standaard voorzien van Truma iNet-unit. Hiermee kan alle iNet-compatible apparatuur van Truma eenvoudig via de smartphone of tablet worden bediend door middel van de Truma iNet app.

Andere vernieuwingen

Fendt heeft het interieur van alle modellen onder de loep gelegd en waar mogelijk verbeterd op het gebied van functionaliteit en ergonomie. Ook hebben alle modellen een nieuwe deur gekregen met een nieuwe, verbeterde bevestiging en de wielkasten zijn beter geïsoleerd. Een aantal modellen hebben nieuwe rugkussens gekregen met een verbeterde ergonomie. Daarnaast is ook de ventilatie van de kleerkasten verbeterd en hebben verschillende series betere deurgreepjes en scharnieren voor de bovenkastjes gekregen. De aansluiting van de elektrische waterpomp is voortaan beter bereikbaar voor eenvoudiger onderhoud. Verder heeft Fendt de vloerbedekkingen vernieuwd en kan de warme lucht van de ringverwarming voortaan nog beter worden verdeeld.

Te zien op Caravan Salon Düsseldorf en op Dordrecht Open

Uiteraard zijn alle nieuwe Fendt-modellen en indelingen te zien op de Caravan Salon 2019 in Düsseldorf, die eind deze maand de deuren opent. Fendt exposeert meestal niet op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht, de beste gelegenheid om de 2020 modellen van Fendt in Nederland te bekijken is daaorm Dordrecht Open, een jaarlijks evenement dat begin september plaatsvindt.

Fendt Saphir

De Saphir is het basismodel van Fendt en is beschikbaar in 12 verschillende indelingen. Het meubeldecor Kastanje-Moretti wordt gecombineerd met de stoffering Cremona en de nieuwe stofferingsvariant Aosta. De Fendt Saphir model 2020 heeft een nieuwe 133 Dometic Slim Tower koelkast. Ook is er een nieuwe indeling, de 495 SKM met kinderkamer. De 700 SFDW en 700 SGDW indelingen zijn voorzien van een Alde warmwatervoorziening alsmede vloerverwarming.

Fendt Bianco

Deze serie is onderverdeeld in de Bianco Selection en de hierboven afgebeelde Bianco Activ. In totaal zijn er van de Fendt Bianco 14 indelingen verkrijgbaar. De Bianco Selection is een caravan voor mensen die veel rondreizen. Hij is verkrijgbaar in meer compactere indelingen, maar ook met kinderkamer. De Bianco Activ is ook verkrijgbaar in grotere indelingen. Bijzonder is de 495 SFE. Deze heeft een dwarsgeplaatste keuken bij de ingang. In modeljaar 2020 is er gekozen voor Nabucco-Cherry meubeldecor in combinatie met de stofvariant Korfu en de nieuwe variant Zingaro. Ook zijn er twee nieuwe indelingen: de compacte 390 FHS en de 515 SD met douchecabine. Net als vorig seizoen is ook in modeljaar 2020 een actiemodel beschikbaar, de Bianco Emotion 445 FH.

Fendt Tendenza

In modeljaar 2020 zal de Fendt Tendenza verkrijgbaar zijn in 6 indelingen. Zoals vanouds is de Tendenza het meest moderne, stijlvolle model van Fendt. De Tendenza kenmerkt zich door een modern interieur en een uitgekiende functionaliteit. Komend seizoen zijn de modellen 465 SFB, 515 SF, 515 SG, 650 SFD en 650 SFDW voorzien van een verlichte achterwand in de keuken. Verder krijgen de 515 SF, 650 SFD en 650 SFDW een oventje. De Tendenza 650 SFDW krijgt ook een Alde warmwatervoorziening en vloerverwarming. Standaard worden alle Tendenza-modellen komend seizoen voorzien van een Truma Combi 4 of Combi 6 verwarming met Truma CP digitaal bedieningspaneel (ook te bedienen via de Truma app) en een touchscreen.

Fendt Opal

De Opal bevindt zich in het hogere prijssegment en staat komend seizoen in een geheel vernieuwde uitvoering in de showroom. Hij is dan verkrijgbaar in 6 verschillende indelingen. Hiervan zijn er 2 nieuw, namelijk de 465 SFH en de 515 SKF met kinderkamer. Ook zijn er onder de indelingsvarianten ook 2 indelingen met een L-keuken, de 560 SRF en 650 SRG. Fendt heeft gekozen voor het Kastanje-Cilento meubeldecor in combinatie met de nieuwe stofferingsvarianten Murcia en Ponza. Net als de Tendenza krijgen ook alle Fendt Opal-caravans komend seizoen een Truma Combi 4 of Combi 6 verwarming met Truma CP-bedieningspaneel en touchscreen.

Fendt Diamant

Fendt heeft het topmodel Diamant sinds de introductie, zo’n 40 jaar geleden, tot in de kleinste details voortdurend verbeterd. In modeljaar 2019 heeft Fendt de Diamant helemaal vernieuwd zodat er dit jaar alleen wat kleine wijzigingen en verbeteringen zijn doorgevoerd. De bovenkastjes zijn gewijzigd en er worden nieuwe plissé softrollo’s met hor toegepast. Ook krijgt de Fendt Diamant de via een app bedienbare Truma Combi 6 verwarming met Truma CP bedieningpaneel.

Like dit artikel
Tweet dit artikel