Nieuw kinderboek: Naar de camping

Naar de campingAMSTERDAM – Deze week begint de zomervakantie in de regio midden. Duizenden kinderen zullen gaan kamperen.

Als je voor het eerst gaat, kan het ook een beetje eng zijn. Speciaal voor deze koters is er een nieuw boek gepubliceerd.

In de informatieve serie voor kinderen, ‘Willewete’ is een vakantiedeel verschenen: Naar de camping. Zoals de titel al zegt, ontdekt een kind met dit boek alles wat ie wil weten over een vakantie op de camping. Dat begint natuurlijk met een stukje uitleg over wat kamperen nu precies is. Waar kampeer je, en hoe kom je op een camping terecht?

Op iedere twee pagina’s van het boek wordt een ander deel van het kamperen besproken. Daarin zit een mooie logica, die kinderen van het begin tot het eind meenemen over alles wat ze maar zouden willen weten over een verblijf op een kampeerplaats.

In het midden van het boek is een grote uitklappagina en op het eind worden lezers door een miniquiz echte kampeerexperts. Het boek is leuk geschreven en aangevuld met grote, vrolijke prenten.

Naar de camping, door Reina Ollivier en Madeleine van der Raad. Leeftijd: vanaf 5 jaar. ISBN: 9789044819434. Prijs: €15,95. Te koop bij de plaatselijke boekhandel of online.

Like dit artikel
Tweet dit artikel