Nieuw lichtgewicht bouwconcept voor Weinsberg campers

Weinsberg campers Superlight

Nieuw lichtgewicht bouwconcept voor Weinsberg campers

Op de Caravan Salon in Düsseldorf toonde Weinsberg geheel vernieuwde versies van de CaraCore en CaraHome camperseries. Dankzij het nieuwe ‘Superlight’ bouwconcept zijn deze campers met ingang van modeljaar 2022 nog lichter.

Die gewichtsbesparing kon Weinsberg realiseren door het gebruik van een andere vloer, aanpassingen aan het chassis en ander meubilair met lichtgewicht panelen. Vooralsnog gebruikt Weinsberg de nieuwe bouwwijze alleen op twee grotere indelingen maar wellicht volgen straks nog meer modellen.

“Superlight” lichtgewicht bouwwijze

Weinsberg voert de nieuwe “Superlight”-technologie vooralsnog alleen door bij twee indelingen van de CaraCore en CaraHome, de CaraCore 700 MEG en CaraHome 650 DG. We mogen verwachten dat de fabrikant dit uiteindelijk op nog veel meer modellen door gaat voeren. Want met die nieuwe bouwwijze wordt een aanzienlijke gewichtsbesparing gerealiseerd. Dat betekent dat camperaars meer spullen in hun camper mee kunnen nemen zonder de maximaal toelaatbare masse (MTM) te overschrijden.

Zo hebben de “Superlight”-voertuigen een 52 millimeter dik vloerpaneel in XPS-schuimtechnologie. Dit verbetert bovendien de isolatie en stabiliteit. Ook heeft men het gewicht van verschillende delen van het chassis aangepast. De bladveren zijn bijvoorbeeld niet langer van staal maar van een speciale hightech kunststof. Verder is het meubilair voor een groot deel herzien. Er is een andere constructie bedacht waarmee het nodige gewicht wordt bespaard en men past ook andere, lichtere materialen toe. Voor de fronten van het meubilair koos Weinsberg bijvoorbeeld voor Lisocore-panelen met een speciale golfvormige kernstructuur. Dankzij deze gewichtsbesparing is er, afhankelijk van het model en de uitvoering, een tot dertig procent hoger laadvermogen beschikbaar.

CaraHome 650 DG

Weinsberg heeft bij de Carahome de 700 DG bovendien vervangen door de nieuwe 650 DG. De nieuwe CaraHome 650 DG is compacter, wendbaarder en lichter. Achterin heeft hij een Frans bed en het ruime alkoofbed biedt nog twee slaapplaatsen. De zitgroep kan optioneel ook tot een tweepersoons slaapplek worden omgebouwd. Zelfs als hij met een groot aantal opties is uitgevoerd, is hij nog lichter dan zijn grotere voorganger.

Like dit artikel
Tweet dit artikel