Nieuw merk voortenten en luifels op de markt: Polaris Outdoor

Polaris Outdoor voortenten luifels online

Nieuw merk voortenten en luifels op de markt: Polaris Outdoor

In de aanloop naar het nieuwe kampeerseizoen zien we een nieuw merk op de kampeermarkt. Erwin Rozendal, bekend van onder anderen Gerjak en Alpenkreuzer, heeft Outdoor Polaris opgericht.

Dit merk, dat zich vooralsnog alleen op voortenten en luifels richt, is in een beperkt aantal Nederlandse en Belgische showrooms te vinden. De verkoop zal namelijk hoofdzakelijk online plaats vinden.

Volgens oprichter Rozendal is Polaris Outdoor ambitieus en richt zich niet alleen op de Nederlandse en Belgische markt: “Over 5 jaar willen we in een aantal landen voet aan de grond hebben en steeds meer kampeerders blij maken met onze producten.”

Verkoop hoofdzakelijk online

Die internationale expansie zal mede mogelijk worden gemaakt door de strategie, waarbij de focus vooral op de online verkoop. De wereldwijde coronapandemie kan daar aan meehelpen. Daardoor zijn de mensen immers meer online gaan bestellen. Om de online bezoekers zo goed mogelijk van dienst te zijn, heeft de website van Polaris Outdoor onder anderen een keuzehulp voor het selecteren van de meest geschikte voortent. Omdat mensen een voortent vaak ook graag even willen ‘zien en voelen’ staan ze opgesteld ook in de showroom van drie Nederlandse dealers en een Belgische dealer. Bij de aankoop kunnen mensen kiezen of de voortent thuis, bij de dealer of op de camping moet worden bezorgd.

Kwaliteit & service

De producten zijn wel concurrerend geprijsd maar de online verkoop houdt niet direct in dat Polaris Outdoor zich als een ‘prijzenbreker’ wil profileren. Het merk staat naar eigen zeggen voor een goede kwaliteit en een fraai, doordacht design. De tenten hebben bijvoorbeeld Airtex240 materiaal van het Duitse Mehler, YKK ritsen en stormclips. Door de naadloze dakconstructie is de kans op lekkage nihil. Ook de klantenservice is al volledig actief en wordt verzorgd door een productspecialist en Erwin Rozendal zelf.

Uitbreiding assortiment

Het assortiment van Polaris Outdoor bestaat nu nog uit (oppompbare) voortenten, luifels en een uitbouw. Dit zal naar verwachting snel worden uitgebreid. Rozendal: “We zijn druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten en varianten op bestaande artikelen”.

Like dit artikel
Tweet dit artikel