Nieuwe Active en Trail uitrustingsvarianten Ford Nugget buscamper

Active en Trail uitrustingsvarianten Ford Nugget buscamper

Nieuwe Active en Trail uitrustingsvarianten Ford Nugget buscamper

Ford presenteert op de Caravan Salon in Düsseldorf pre-productiemodellen van twee nieuwe uitrustingsvarianten van de Nugget-serie: de “Active” en de “Trail”.

Beide versies hebben een hefdak. De Activ richt zich meer op comfort terwijl de Trail een extra stoere versie is. Beide modellen zullen naar verwachting vanaf november te bestellen zijn. De verkoopprijzen zijn nog niet vastgesteld.

Ford Nugget Active

De Ford Nugget Active is vooral ontwikkeld voor klanten die prijs stellen op comfort, een hoogwaardige afwerking en een bijzonder stijlvol uiterlijk. Daarom heeft Ford de Nugget Active voorzien van donker gelakte bumpers en flanken alsmede spiegels. Deze geven de camper niet alleen een SUV-look maar kunnen ook helpen om kleine krassen te voorkomen. De 17-inch lichtmetalen velgen en de extra bescherming op de grille dragen ook bij na de SUV-look. Verder heeft het interieur van de Nugget Active een luxueus tintje doordat het is uitgevoerd met een nieuwe lichte houten vloer in yachtdeck design. Die is slijtvast en gemakkelijk schoon te maken is. De gedeeltelijk lederen zetels, zwarte werkbladen, aluminium decors en satijnglanzende afwerking geven het interieur een premium touch.

Ford Nugget Trail

De Nugget Trail is geïnspireerd op de Raptor-modellen van Ford. Dat zie je onder meer aan de opvallende matzwarte Ford-grille. Het stoere karakter wordt benadrukt door de zwart gespoten bumpers, carrosseriedelen en wielkasten en gecompleteerd door de 16 inch lichtmetalen wielen. Wie denkt dat het alleen om het uiterlijk gaat heeft het mis. De Nugget Trail is ook voorzien van een mechanisch sperdifferentieel (mLSD). Dat geeft merkbaar meer tractie op gladde oppervlakken zoals nat gras, sneeuw, zand, grind of ijs.

De Nugget Trail is standaard voorzien van zwart lederen bekleding op de draaibare voorstoelen en de 3-zits achterbank. De eettafel is uitgevoerd in een exclusieve donkere tint die mooi contrasteert met het witte keukenblok en prima past bij de houtnerf van de vloer.

Productiecapaciteit wordt uitgebreid

Net als bij de meeste andere buscampers mogen ook de Ford Nugget buscampers zich verheugen in een stijgende populariteit. Daarom wil Ford, dat voor de Nugget-campers al jarenlang samenwerkt met ombouwpartner Westfalia Mobil GmbH in Rheda-Wiedenbrück, de productiecapaciteit van de Nugget en Nugget Plus uit gaan breiden.

Like dit artikel
Tweet dit artikel