Nieuwe apparatuur voor zelfvoorzienende campers van Büttner Elektronik

zelfvoorzienende campers

Nieuwe apparatuur voor zelfvoorzienende campers van Büttner Elektronik

Camperaars hebben vaak behoefte aan vrijheid. Door de sterke groei van het aantal campers in Europa komen de camperplaatsen steeds voller te staan. Ook de campings zijn, nu het kamperen populairder is geworden, steeds vaker volgeboekt.

Daarom gaan camperaars, wanneer het is toegestaan, steeds vaker buiten de normale camperplaatsen en campings overnachten. Maar dat betekent wel dat hun camper voldoende zelfvoorzienend moet zijn. Een van de zaken die je dan op orde moet hebben, is de elektriciteitsvoorziening.

Het Duitse bedrijf Büttner Elektronik is hier helemaal in gespecialiseerd. Het levert een enorm assortiment zonnepanelen, regelaars, accu’s en alles wat je nog meer nodig hebt. Mede ook door het toenemend gebruik van elektronica door camperaars merkt Büttner Elektronik dat ook de vraag naar haar producten toeneemt. Steeds vaker willen camperaars, met name als zij bijvoorbeeld naar Scandinavië, Schotland of andere dunbevolkte streken op vakantie gaan, volgens Büttner ergens in het wild overnachten en dus ook zelfvoorzienend zijn. Daarom heeft Büttner Elektronik haar programma uitgebreid met een aantal producten die daar goed op aansluiten.

Meer lithiumaccu’s

Büttner Lithiumaccu'sBüttner Elektronik heeft haar programma lithiumaccu’s uitgebreid tot vier verschillende modellen LiFePo4 accu’s. Iedere accu is afgestemd op een specifieke toepassing. Nieuw in het programma zijn  de bijzonder compacte MT LI 0080 met een capaciteit van 80 AH, die precies past op de plaats van de huishoudaccu’s van de VW California en Mercedes Marco Polo. De MT LI 0095 van 95 AH past weer perfect onder de zitting van een Ducato, net als de MT LI 0110 van 110 AH. De LiFePo4 zijn aanzienlijk lichter en bieden een grotere capaciteit dan bijvoorbeeld AGM accu’s.

Zonnepaneel voor hefdaken

Büttner solarmoduleSpeciaal voor buscampers met hefdak introduceert Büttner Elektronik een nieuwe solarmodule. De Flat Llight serie wordt uitgebreid met de MT 150 FL, een vierkant paneel van 98 x 98 cm en een vermogen van 150 Watt. Deze module is bij uitstek geschikt voor een buscamper met compressorkoelkast. De geringe hoogte is ideaal in het geval van dagelijks vervoer.

Nieuwe serie omvormers

Büttner omvormerOok willen steeds meer camperaars onafhankelijk zijn van een elektriciteitaansluiting maar evengoed wel hun 230 Volt apparatuur zoals een koffiezetapparaat of de lader van de e-bike willen gebruiken. In dat geval is een omvormer ideaal, deze zet de 12 V gelijkspanning van de boordaccu om naar 230 V wisselspanning. De nieuwe Power Line omvormers zijn aan het programma van Büttner Elektronik toegevoegd als een betaalbaar alternatief. Ze zijn leverbaar met een capaciteit van 300, 600 en 1.500 Watt. De kleinste is genoeg om een e-bike op te laden, de grootste is geschikt voor een Nespresso of Dolce Gusto apparaat. De speciale e-bike functie laadt de fietsen automatisch op tijdens de autorit. Het zijn sinusomvormers en daardoor ook geschikt voor apparaten die gevoelig zijn voor een niet zuivere netspanning.

Like dit artikel
Tweet dit artikel